Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Telefon: 0451-26 67 50


Postadress
Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen

Hässleholms kommun

Stadshuset
281 80 Hässleholm

Skicka meddelande till

Hästar

  • Ingen giltig användare vald.

Här i Hässleholm har vi mycket att erbjuda alla med ett ”brinnande” hästintresse. Här finns fantastisk terräng, fina ridanläggningar samt flera av landets främsta hästuppfödare och tränare. Sist men inte minst, massor med underbara hästar!

Häst med föl i hage. Foto Helen Malmqvist

Foto: Helen Malmqvist

Hästens betydelse i Sverige

Hästar och hästsport är en av våra populäraste fritidssysselsättningar och den största flick- och kvinnoidrotten i Sverige men det räcker inte med det. Det är Sveriges största handikappidrott med över 4 000 utövare.

Lantbruket får mängder med sysselsättningsmöjligheter i form av foderproduktion, som landskapsvårdare m.m. Mer än 10 000 personer är heltidssysselsatta inom hästnäringen som därmed bidrar med 8 miljarder kr till BNP.

 

Bo med häst - en livsstil?

Många hästägare drömmer om att ha en egen gård. I Hässleholms kommun är det lätt att förverkliga den drömmen. Varje år finns flera mindre gårdar till salu som kan vara svaret på just din dröm. Ibland finns också tomter för nybyggnation som kan vara ett bra alternativ. Det går också att ”bo med häst” utan att ha en egen gård. Det finns många alternativ för dig som vill stalla upp din häst och med olika nivåer på den service du behöver.


Inom kommunen finns tillgång till flera klubbar med olika inriktning. Det finns tränare inom olika discipliner och på olika nivåer. Det finns butiker för det du och din häst behöver inom kommunen och inte minst i närområdet. Dessutom finns det goda möjligheter att rida i vår underbara natur. Totalt finns mer än 28 mil som inventerats med just hästen och möjligheten att rida – eller köra med häst och vagn – i fokus.


För dig som vill bygga eget vill vi tipsa om lite litteratur:

Sidan uppdaterades 2019-12-16