Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

Postadress

Hässleholms kommun

Hässleholms Fibernät
281 80 Hässleholm

Avdelningschef

Tony Hadarson

Telefon: 0451 - 26 77 15

Skicka meddelande till

Beställ fiberanslutning

  • Ingen giltig användare vald.

Välkommen till Hässleholm kommuns fibernät. Vi bygger ett fibernät i hela kommunen, såväl tätort som landsbygd.

Anmäl ditt intresse för fiberanslutning

På portalen fiber.hassleholm.se kan du läsa mer om fiber och anmäla ditt intresse för en fiberanslutning.

 

Till portalenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Fibernätet i Hässleholm

Den digitala infrastrukturen är en viktig faktor för kommunal konkurrenskraft, både för boende och företagande. Regeringens mål är att 90 procent av befolkningen senast år 2020 bör ha möjlighet till en kapacitet med minst 100 megabit per sekund (Mbit/s). Det innebär att vi i Hässleholms kommun just nu arbetar för att erbjuda fiberuppkoppling till kommunens alla hushåll. 

När får mitt område fiberuppkoppling?

Det finns en grundläggande plan men beroende på anslutningsgraden och befintliga samordningsvinster kan turordningen av vilka orter och områden som det byggs ut i komma att ändras. Grundplanen är utformad så att det inte enbart är från Hässleholms stadskärna som nätet växer utan det är planerat stamnätsetablering i många tätorter parallellt. En av anledningarna till detta är att underlätta och möjliggöra fibernätets utvidgning och skapa en större täckningsgrad med hjälp av de lokala fiberinitiativen i form av byanät och fiberföreningar. Det är också viktigt att ändå komma ihåg att planen är heltäckande. Arbetet kommer fortsätta även efter 2020 då de sista fem procenten kommer kunna erbjudas fiberuppkoppling.

 

Klicka här för att se tidsplan och aktuell status i fiberutbyggnaden.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Här grävs det för fiber

Anslutningsavgift

Fibernätsetableringen bygger på den anslutningsavgift som varje hushåll kommer att betala för att få fibernätet inkopplat. Avgiften är beslutad av kommunfullmäktige till

19 000:- .Utöver avgiften från hushållen kommer kommunen att investera i utbyggnaden av stamnät. Stamnäten är en del av hela fibernätet och en förutsättning för att nätet ska spridas.

Skicka ett meddelande till

Sidan uppdaterades 2019-10-11