Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

Postadress

Hässleholms kommun

Stadshuset
281 80 Hässleholm

Vinslöv

Utmed väg 21, mellan Hässleholm och Kristianstad, hittar du Vinslöv. Samhället, med cirka 4000 invånare och ett myllrande föreningsliv, har under lång tid haft ett pågatågsstopp utmed Skånebanan. Här kan du läsa mer om vad Vinslöv har att bjuda på.

Kommunikationer

Pågatågen gör uppehåll i Vinslöv på sin resa mellan Hässleholm och Kristianstad. Tågen avgår minst en gång i timmen i vardera riktning.

Skolor och barnomsorg

I Vinslöv kan du gå i skolan från förskoleklass till och med högstadiet. De första skolåren, mellan förskoleklass och tredje klass (F-3), kan Vinslövsbarnen gå på Söderparkskolan och därefter, i mellan- och högstadiet, är det Furutorpskolan som gäller. Det finns flera olika förskolor att välja bland i och omkring Vinslöv.

Bibliotek och Kontaktcenter

Vinslövs bibliotek är en filial till Hässleholms stadsbibliotek, som ligger på Järnvägsgatan mittemot tågstationen, och har öppet alla vardagar. Här kan du låna böcker, surfa på bibliotekets wi-fi och använda dig av skrivare och scanner.


På biblioteket finns kommunens kommunvägledare vanligtvis på plats en gång i veckan. Kommunvägledaren hjälper dig i din kontakt med kommunen.


Kontaktcenter i Hässleholms kommun

Boende och bygglediga tomter

Vinslöv är villatätt men det finns även en hel del flerbostadshus. Runtomkring orten finns även bostäder och gårdar ute i den sprudlande grönskan.

 

Lediga tomter

 

Hyresvärdar

Väntjänst

I en lokal vid torget i centrala Vinslöv huserar väntjänsten. De har öppet måndag till torsdag och hit är såväl gamla som unga välkomna. Då och då ordnas även mindre evenemang, exempelvis sångstunder. Väntjänsten hjälper även till att följa med till vårdcentral och dylikt.

Äldreomsorg

Sjögläntan är ett äldreboende med 46 rum på ca 30 kvadratmeter. Beläget i byn och omgiven av den gröna naturen erbjuder boendet verkligen mervärde. På Sjögläntan finns även en restaurang som serverar dagens alla måltider.

Föreningsliv

Vinslöv är en riktig idrottsort och det finns gott om aktiva föreningar. Handboll, fotboll, minigolf, tyngdlyftning och brottning är några av alla de sporter som finns representerade i samhället. Det finns även en rad kulturföreningar, exempelvis Vinslövs konstförening och Vinslövs hembygdsförening.

 

Föreningsalliansen i Vinslöv Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. samlar föreningarna på orten och arbetar för samhället i stort.

Natur och fritid

Vinslövssjön, som restaurerades under 2015, är nu återställd och erbjuder både fiske året om, och skridskoåkning om det blir riktigt kallt. Fiskekort köps bl.a. i Hedbergshuset i Vinslöv. Runt sjön finns även en upplyst promenadslinga. Friluftsbadet, eller ”Frillan” som det i folkmun kallas, är en badplats med utomhusbassäng för såväl lek som motionssim. Vinslövs omgivningar erbjuder en vacker natur. Exempelvis kan du vandra vid Åraslövs mosse eller besöka den vackra tegelkyrkan i Gumlösa som invigdes 1192.

Kultur och nöjen

Förutom att du kan titta på olika sportevenemang året om i Vinslöv finns det en hel del annat att göra också. Vinslövs IF har varje år en återkommande loppis som brukar vara både uppskattad och välbesökt. Det gamla Hedbergshuset, känt för
sin långa historia av möbelförsäljning, har fortfarande små utställningar som man kan svänga förbi och titta på. Vinslövs
konstförening arrangerar återkommande utställningar i Hedbergshuset och de arbetar även för att sprida konst i och omkring byn.

Affärer och restauranger

Det finns ett rikt utbud av både affärer och restauranger. Du kan gå ut och äta på Vinslövs Värdshus eller någon av de tre pizzeriorna eller kanske ta en fika på caféet. Livsmedel tillhandahålls av ett antal butiker i byn och överlag har Vinslöv en väl utvecklad samhällsservice med vårdcentral, bankkontor, tandläkare och apotek.

Företag och näringsliv

Näringslivet i Vinslöv är starkt och det finns gott om både små och lite större företag. Några av de som finns på orten är: Temahallen, Vinslövs Fritidscenter, EG Bygg, Skandiform, Litografen, Kron International och Stugtema.

Kuriosa

Dokumentären Plötsligt i Vinslöv har sen premiären 2001 blivit en omtalad kultklassiker. I filmen får man bland annat följa Vinslövsborna Holger och Anders vardag med bangolf, konstutställningar och papegojor.

Övrigt

Mer information om utbudet i Vinslöv hittar du på Föreningsalliansens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Sidan uppdaterades