Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

Postadress

Hässleholms kommun

Stadshuset
281 80 Hässleholm

Tyringe

Tyringe ligger i västra delen av vår kommun, utmed riksväg 21. Orten har cirka 4600 invånare och är känd som kurort och hockeysamhälle.

Kommunikationer

Det finns goda kommunikationer i Tyringe. Pågatågen stannar här en gång i timmen i vardera riktning, på sin resa mellan Hässleholm och Helsingborg.

Skolor och barnomsorg

I Tyringe erbjuds barnen skolgång från förskoleklass till och med högstadiet. Tyringe skola har ett nära samarbete med Finja, Hörja, Röke och Västra Torups skolor eftersom barnen där flyttar till Tyringe skola när de börjar på högstadiet. På orten finns även ett antal barnomsorgsverksamheter och förskolor.

Bibliotek och Kontaktcenter

Tyringe bibliotek är en filial till Hässleholms bibliotek. Hit är alla välkomna under veckans vardagar. Förutom att låna böcker kan du skriva ut, scanna och surfa med bibliotekets wi-fi.


På biblioteket finns kommunens kommunvägledare vanligtvis på plats en gång i veckan. Kommunvägledaren hjälper dig i din kontakt med kommunen.


Kontaktcenter i Hässleholms kommun

Boende och bygglediga tomter

Tyringe är till stor del ett villasamhälle med arkitektur från många olika tidsepoker representerade. Söder om väg 21 domineras dock bebyggelsen av flerbostadshus. I området kring kurhotellet finns många storslagna villor och före detta
pensionat uppförde under 1900-talets tidigare hälft.

 

Lediga tomter

Hyresvärdar

Äldreomsorg

Hemgården har 81 lägenheter på mellan 34 och 36 kvadratmeter. Boendet har gott om aktiviteter, bland annat finns speciella cyklar som personalen kan skjutsa runt de boende i. Ett annat uppskattat evenemang är de gemensamma månadsfesterna som anknyter till den aktuella månaden. Dit är både boende och deras anhöriga välkomna.

Föreningsliv

Tyringe har ett rikt föreningsliv och det finns många idrottsföreningar, exempelvis inom fotboll, ishockey, innebandy, brottning och simning. Tyringe har även en Lions-klubb, ett byalag, en fotoklubb, pensionärsföreningar och mycket mer.

Natur och fritid

Det finns många attraktiva strövområden i och runt Tyringe. Bland annat stora områden med bokskog och dramatisk natur med stora höjdskillnader. Stenberget
med utsikt över Finjasjön är ett exempel. Fem kilometer sydost om Tyringe hittar vi Skyrups uppskattade och vackert belägna 18-håls golfbana.

Tyrs hov är ett riktigt aktivitetsmecka – här finns ishall, badhus, inomhushall, bowlingbanor och gym. Med andra ord, det finns någonting för alla.

Kultur och nöjen

Tyringedagarna har varit ett återkommande evenemang med fesligheter som talangjakt, underhållning och tivoli.

Tyringe Museum drivs ideellt och visar upp Tyringe ur ett historiskt perspektiv genom permanenta utställningar. Museet anordnar även berättaraftnar och andra evenemang.

Affärer och restauranger

I Tyringe ligger det mesta man kan tänkas behöva i vardagen inom gångavstånd. Här finns mataffärer, apotek, bank, spelombud, postombud, kiosker och systembolagsombud. Tyringe erbjuder dock mer än så, exempelvis el- och vitvaruhandel, bilservice och inte minst Förmedlingscentralens köpcenter.

Vill du gå ut och äta eller ta en fika finns det gott om möjligheter till det, bland annat på Tyringe kurhotell och Förmedlingscentralens café.

Tyringe kurhotell

Tyringe kurhotell.

Företag och näringsliv

Det finns ett rikt näringsliv i Tyringe. Sand & Vattenbläst, Partyfabriken, Förmedlingscentralen, JJ Stensättning, Axfood och Tyringe Konsult är några av de större företag som finns på orten.

Kuriosa

Tyringe blev berömd som kurort i början på 1900-talet genom bland annat Tyringe sanatorium och badanstalt, men även flera andra hotell, pensionat och vårdhem. Tyringe kurhotell är än i dag en stark aktör som erbjuder olika övernattningspaket och konferensmöjligheter. Radiumkällan med sitt kristallklara dricksvatten var en av attraktionerna under kurorternas storhetstid. Vattnet ansågs ha helande krafter och är definitivt värt ett besök även i dag.

Övrigt

I Tyringe finns Åparkens vårdcentral inklusive barnvårdcentral. Du hittar även en privat sjukgymnast-mottagning i byn. Dessutom finns två tandvårdcentraler att tillgå. Du kan läsa mer om Tyringe på www.tyringe.nu Länk till annan webbplats..

Sidan uppdaterades