Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

Postadress

Hässleholms kommun

Stadshuset
281 80 Hässleholm

Ballingslöv

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Ballingslöv är en liten men aktiv by som ligger cirka en mil norr om Hässleholm. I tätorten Ballingslöv bor ungefär 300 invånare. Här kan du läsa mer om ortens utbud.

Foto på en man som kör en truck med träskivor på Ballingslövs fabrik.

Ballingslöv är företagstätt och det största företaget Ballingslöv är starkt förknippat med orten. Fotograf: Sven Persson / swelo.se

Kommunikationer

Krösatågen, som går mellan Hässleholm och Växjö, stannar i Ballingslöv med avgångar nästan varje timme under dagtid.

Skolor och barnomsorg

Ballingslövs skola finns förskola, fritids och F-6 med sammanlagt cirka 50 elever. De äldre barnen som går på högstadiet åker skolbuss till skolan i Hästveda.

Bibliotek

Bokbussen från Hässleholms stadsbibliotek kommer till Ballingslöv. Här hittar du aktuell turlista.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Genom bokbussen har du bland annat tillgång till stadsbibliotekets böcker, språkkurser, talböcker och äldre tidskriftsårgångar. Bokbussen har med sig drygt 3000 böcker för barn och vuxna.

Boende och bygglediga tomter

För dig som letar boende i Ballingslöv finns det en lista med hyresvärdar här. Det finns även ett antal lediga tomter i Ballingslöv för att bygga villor på, som du kan reservera hos kommunen.

Väntjänst

Närmaste väntjänst hittar du i Hästveda eller Hässleholm.

Äldreboende

För dig som söker äldreboende kring Ballingslöv finns till exempel Solgården i Hästveda och flera boende Hässleholm.

Föreningsliv

I Ballingslöv finns en aktiv gymnastik- och fotbollsförening och en brottarkubb som fostrat flera elitbrottare under åren.

Det finns också Ballingslövs byalaglänk till annan webbplats som ordnar flera tillställningar och träffar varje år.

Natur och fritid

Vid Ballingslöv finns Ballingslövssjön och Ottarpssjön som är två fiskrika sjöar. Mellan sjöarna ligger en landremsa med badplatsen Sjömellet. Du kan läsa mer om kommunens badplatser och friluftsliv här.

Kultur och nöjen

Ballingslövs byalag anordnar diverse aktiviteter för byborna och bidrar till gemenskapen i Ballingslöv. Du hittar mer information om aktuella aktiviteter på byalagets egen webbsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Affärer och restauranger

Mitt i Ballingslövs by hittar du en välsorterad livsmedelsbutik och en pizzeria.

Företag och näringsliv

Förutom Ballingslövs AB, som bland annat tillverkar köks- och badrumsinredningar, finns det ytterligare några mindre industrier. Ballingslöv med omnejd ett av Sveriges företagstätaste område räknat utifrån antal invånare.

Sidan uppdaterades 2018-08-15 av Kenneth Englund