Hässleholms kommun

Bygga bo och miljö

David Lindsjö blir ny miljöchef

David Lindsjö blir ny miljöchef på miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen. Han börjar i Hässleholm den 1 oktober.

David Lindsjö, ny miljöchef på miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen

David Lindsjö blir ny miljöchef i Hässleholm från den 1 oktober. Privat bild

Utbildad miljövetare

David Lindsjö arbetar idag på Malmös miljöförvaltning. Han är miljövetare och har bland annat jobbat med miljötillsyn och hälsoskydd.  

Välkommen som ny miljöchef till miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen i Hässleholm! Vem är du?

- Jag heter David Lindsjö, är 40 år och bor i Lund med min familj. Jag är i grunden miljövetare och har läst en magister inom det på Lunds universitet.

Vad har du för yrkesbakgrund?

- Jag har jobbat sex år som miljöinspektör. Jag började min yrkeskarriär i Älmhult, där jag jobbade i tre år med fokus på miljötillsyn och naturärenden. Därefter jobbade jag tre år som inspektör i Malmö.

- I Malmö hade jag först fokus på hälsoskydd för att sedan också vara med i ett trygghetsprojekt där vi genomförde insatser myndighetsöverskridande med fokus på att motverka kriminella verksamheter. 2018 gick jag upp som enhetschef och har sedan dess varit chef på en enhet med fokus på hälsoskydd. 

Varför vill du vara miljöchef i Hässleholm?

- Jag har varit nio år i Malmö och känner mig redo för en ny utmaning. Jag ser extra mycket fram emot att få jobba med alla frågor inom miljö. Det finns fördelar att nischa sig, som jag fått göra i Malmö, men det ska bli jättekul att få jobba med ett bredare område igen.

- När jag tänker på Hässleholm så tänker jag på att det är en stor geografisk kommun, men framförallt en kommun med väldigt fin natur, vilket verkligen tilltalar mig.

Vad är viktiga frågor för dig?

- Jobbmässigt så är det viktigt för mig med en arbetsplats med öppen och tydlig kommunikation. Det ska också finnas en tydlig struktur med tydliga mål så att alla vet vad de ska göra och vad som förväntas av dem.

- Det är också viktigt för mig att känna att jag genom mitt jobb gör skillnad och gör det bättre för människor eller miljön. Jag vet att det ibland är tufft och krävande att jobba på en myndighet och för att orka med det är det viktigt att hitta glädjen i vardagen tillsammans med mina kollegor.    

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: