Hässleholms kommun

Kommun och politik

Kommunens webbplats får toppbetyg i tillgänglighet

Hassleholm.se fick delad förstaplats tillsammans med 309 andra webbplatser i årets inkluderingsbarometer. Det är organisationen Funka som gör mätningen och delar ut utmärkelsen.

Hässleholms kommuns webbplats har fått högsta betyg i Funkas inkluderingsbarometer. Hassleholm.se är en av 309 webbplatser som inte hade några tillgänglighetsfel i Funkas tester. Totalt undersökte Funka 1784 organisationer.

Jag är glad och stolt över att vi har fått denna utmärkelse, säger Magnus Lindstrand, webbansvarig i Hässleholms kommun. Det är viktigt att alla har möjlighet att komma åt kommunens information och tjänster. Vi har arbetat mycket med tillgänglighet i många år och detta visar att vi har kommit långt. Jag vill också tacka alla engagerade medarbetare i kommunen som har jobbat hårt med sitt innehåll och webbsidor för att nå hit. Vi har kommit långt, men vi kommer att jobba vidare för att bli ännu bättre i framtiden för att alla kommuninvånare ska känna sig inkluderade.

Hur går undersökningen till?

Varje år mäter Funka den digitala tillgängligheten i offentlig sektor för att se hur den utvecklas. Resultatet av mätningen redovisar de i inkluderingsbarometern.

Funka undersöker webbplatserna med hjälp av automatiska tillgänglighetstester som letar efter fel på webbplatsernas respektive startsidor. De webbplatser som inte har några tillgänglighetsfel på sin startsida får tillsammans första pris i inkluderingsbarometern.

Mer information om inkluderingsbarometern

Du kan läsa mer om inkluderingsbarometern och årets resultat på Funkas hemsida.

Om Funkas inkluderingsbarometer Länk till annan webbplats.

Resultat - Funkas Inkluderingbarometer 2023 Länk till annan webbplats.

Vill du hjälpa oss att bli bättre?

Har du tankar eller synpunkter om hur hassleholm.se kan bli ännu bättre på tillgänglighet? Då kan du tycka till om webbplatsen via följande sida:

Tyck till om webbplatsen

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: