Hässleholms kommun

Utbildning och barnomsorg

Välkommen till gymnasiemässan i Hässleholm

På gymnasiemässan kan du som snart ska välja gymnasieprogram bekanta dig med skolorna i nordöstra Skåne. 1 600 elever i årskurs 8 och 9 är inbjudna till Qpoolen på onsdag den 4 oktober. På kvällen är dessutom vårdnadshavare, elever och allmänhet välkomna.

Dummybild

På mässan träffar du lärare och elever från flera olika gymnasieprogram. 17 fristående och kommunala gymnasieskolor från Hässleholm, Hörby, Kristianstad, Osby och Perstorp ställer ut. Representanter från Teknikcollege och Vård- och omsorgscollege finns också på plats, likaså elever som har startat företag inom Ung företagsamhet.

– Vi förväntar oss en fullspäckad dag med många besökare som är nyfikna på vad gymnasieskolorna erbjuder. Det finns mycket att titta på, allt från en båt, svetssimulator och utbildning i hjärt- och lungräddning till livemusik och dansuppvisning, säger Helena Lindberg, samordnare av mässan.

Passa på att ställa frågor

Mässan är ett tillfälle för dig som går i åttan och nian att ställa frågor om olika yrken, vad det innebär att läsa på gymnasiet och hur det fungerar med ansökan och antagning till gymnasiet.

– Vi vill inspirera eleverna att börja tänka på vad de vill göra i framtiden och vilket gymnasieval som kan leda dit. I år har vi också tre företag, Ballingslöv AB, Nibe AB och
Automationsteknik AB, som samverkar med Teknikcollege med på mässan som visar vilka möjligheter en utbildning kan leda till, säger Magnus Jansson ansvarig för Teknikcollege.

Hässleholms tre gymnasieskolor Jacobsskolan, HTS och Norrängskolan finns på plats med sina olika program och visar vilka fina utbildningar det finns att
välja i närområdet. Elever och lärare från programmen är med och de vill gärna svara på frågor från ungdomarna och deras föräldrar för att alla ska få en bra inblick i programmen. Efter ett mässbesök är det också lättare att
tillsammans prata hemma om de olika alternativen.

När och var?

Mässan är öppen onsdagen den 4 oktober klockan 9.00-14.30 för inbjudna elever i årskurs 8 och 9. Vårdnadshavare och allmänhet är välkomna klockan 16.30-19.30. Mässan hålls i Qpoolen, Västra Hagagatan, Hässleholm.

Mer information

Du kan läsa mer om mässan och vilka skolor som medverkar i år på den här sidan: Gymnasiemässan | Hässleholms kommun Länk till annan webbplats.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: