Hässleholms kommun

Uppleva och göra

Markan och kulturhusets fritidsgård öppnar upp igen

Markanhuset står färdigrenoverad! På fredag i nästa vecka är fritidsgården redo att välkomna tillbaka ungdomar. Samma vecka öppnar vi återigen upp fritidsverksamheten i kulturhusets gamla cafélokal.

Dummybild

Öppnar Markan med en smygstart

Det nyrenoverade Markanhuset smygstartar sin verksamhet genom att öppna upp för sina ungdomar fredagen den 6 oktober. Ungdomarna som besöker fritidsgården är då välkomna att komma med sina idéer och tankar om verksamheten.

Vi ser fram emot att äntligen få öppna upp Markan igen. Vi har lagt grunden till verksamheten, nu är det är det dags för det roliga. Att låta ungdomarna få se huset och vara en del av processen - allt ifrån utformning, innehåll och den officiella invigningen,” säger Rebecka Nilsson, arbetsledare på Markan.

Fritidsverksamheten i kulturhuset

Renoveringen av Markanhuset har pågått sedan hösten 2022. Under tiden har Markan har haft sin verksamhet i kulturhusets gamla cafélokal.

Måndagen den 2 oktober öppnar även fritidsgårdverksamheten i kulturhuset upp igen, efter ett uppehåll över sommaren. Fritidsgården kommer vara öppen måndagar, tisdagar och onsdagar.

När Markans fritidsverksamhet flyttade in till i kulturhuset märkte vi ett stort behov av en trygg plats för ungdomar i centrum. Det känns därför bra att kunna öppna upp en fritidsgård där igen. Vårt fokus kommer att ligga på att försöka fånga upp ungdomar och ge dem den hjälp de behöver,” förklarar Marcus Magnusson, arbetsledare på Mötesplats Ljungdala.

Invigning av huset

Invigning av Markanhuset förväntas äga rum under höstlovet vecka 44.

Smygtitt på hur Markan ser ut för tillfället.

Under renoveringen av Markan.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: