Hässleholms kommun

Omsorg och stöd

Var inte rädd, var beredd!

Klarar du dig i 7 dagar utan el, vatten eller mobiltäckning? Testa hur motståndskraft du är för kris och krig. Nu startar beredskapsveckan i hela landet. I Hässleholms kommun kan du besöka brandstationen.

Beredskapsveckan pågår 25 september till 1 oktober. I år kan du besöka brandstationen. Temat för veckan är Öva! och förhoppningen är att fler invånare ska stärka sin egenberedskap genom att delta i aktiviteter som ordnas av kommunen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Ett kök utan el som lyses upp med stearinljus.

Foto: Myndigheten för samhällskydd och beredskap (msb)

Utmana dig själv

– Beredskapsveckan är ett bra tillfälle att sätta extra fokus på vår beredskap för olika kriser och prata om hur vi tillsammans kan bygga ett motståndskraftigt lokalsamhälle. Vi vill uppmana alla i kommunen att passa på att öva sin hemberedskap, säger Kajsa Hermansson, säkerhetssamordnare i Hässleholms kommun.

Med årets tema Öva! vill Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) få fler människor att gå från tanke till handling och ta det sista praktiska steget för att skaffa sig en god egenberedskap så att man klarar sig en vecka utan samhällets stöd vid kriser och krig. Genom att öva blir du medveten om din egen förmåga och vad du behöver göra för att stärka din hemberedskap.

En person som letar efter mobiltäckning.

Foto: Myndigheten för samhällskydd och beredskap (msb)

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: