Hässleholms kommun

Uppleva och göra

Årets kulturpristagare, kulturstipendiat och ledarstipendiat

Kultur- och fritidsnämnden har nu utsett vinnarna av årets kulturpris, kulturstipendium och ledarstipendium 2023. Pristagare och stipendiater blir tilldelade sina utmärkelser på Hässleholms Galakväll, som i år äger rum den 17 november i Hässleholm Kulturhus.

Årets kulturpris: Hessleholms TeaterSällskap (HeTS)

Motivering: Under flera år har föreningen genom sina dramatiserade stadsvandringar spridit kunskap om Hässleholms dåtid på ett pedagogiskt sätt. Stadsvandringarna, som är mycket uppskattade, riktar sig till både stora och små. Föreningen bedriver, utöver ovan, amatörteater för alla åldrar och har genom åren satt upp flera högt skattade teateruppsättningar.

För sina betydande insatser för teaterlivet i Hässleholm tilldelas Hässleholms Kulturpris 2023 Hessleholms TeaterSällskap (HeTS)

Årets kulturstipendiat: Anna Renud

Motivering: Hon har verkat inom musiken i Hässleholms kommun med omnejd i många år. Bland annat har hon producerat Vinterkonserterna på Hovdala Slott, BarnAllsångsKalaset, BarnAllsångsResan och DansAlong Sommarskoj. Sedan 2020 är hon egenföretagare på heltid och sjunger vid dop, bröllop, begravningar, gudstjänster, konserter. I september började hon studera på Mountview i London och deras program MA Performance - Musical Theatre.

För sitt lovande arbete inom musiken tilldelas Anna Renud Hässleholms Kulturstipendium 2023.

Årets ledarstipendiat: Linda Arvidsson, FC Hessleholm

Motivering: Linda Arvidsson är definitionen av en eldsjäl och brinner för att utveckla flick- och damfotbollen i Hässleholm. I femton år var Linda en av de drivande när dam- och flickfotbollen bröt sig ur Hässleholms IF och IFK Hässleholm för att bilda en egen förening bara för tjejer. Genom sitt engagemang är hon en fin förebild och en drivande kraft för FC Hessleholm.

För sin inspirerande roll inom flick- och damfotbollen tilldelas Linda Arvidsson Hässleholms Ledarstipendium 2023.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: