Hässleholms kommun

Uppleva och göra

Första spadtaget för ett nytt badhus

Det första spadtaget i byggandet av kommunens nya badhus är taget! Igår eftermiddag samlades ansvariga politiker, tjänstemän och PEAB för att ta del av det inledande steget i byggprocessen på Österås Idrottsplats.

Dummybild

Det symboliska spadtaget togs gemensamt av kommundirektör, kommunalråd, styrgruppens ordförande och representanter från PEAB.

Vi kan äntligen påbörja bygget av ett nytt badhus. Ett badhus som är gjort för att tillgodose medborgarnas, skolans och föreningslivets behov”, säger Stefan Larsson (M), ordförande i styrgruppen för Österåsbadet. ”Denna satsning och placering stärker Österås som ett attraktivt idrotts- och fritidsområde med möjlighet att utöva flera olika aktiviteter.

Ett gemensamt spadtag

Det första spadtaget togs gemensamt av kommunstyrelsens ordförande Lena Wallentheim (S), kommunstyrelsens förste vice ordförande Lina Bengtsson (M), kommunstyrelsens andra vice ordförande Hanna Nilsson (SD), ordförande i styrgruppen Stefan Larsson (M), kommundirektör Ulf Bengtsson, Ola Stjernberg, arbetschef på PEAB, samt Niclas Leonard, projektchef på PEAB.

Deltog i ceremonin gjorde även tjänstemän från kultur- och fritidsförvaltningen, tekniska förvaltningen samt representanter från PEAB.

Första dopp vintern 2025/2026

Badhuset kommer bland annat att rymma motions- och tävlingsbassäng, multibassänger med höj- och sänkbar botten, ett upplevelsebad och en relaxavdelning. Det förväntas stå klart för ett första dopp vintern 2025/2026.

Mer information

Läs mer om Österåsbadet: Byggprojekt | Hässleholms kommun (hassleholm.se) Länk till annan webbplats.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: