Hässleholms kommun

Omsorg och stöd

Populär kurs för anhöriga gör comeback i oktober

Nu är det snart åter dags för vår kurs för anhöriga – ”Konsten att leva i tillit”.

Kursen är ett samarbete mellan Hässleholms och Eslövs kommuner och har tidigare fått uppskattande omdömen från deltagarna. Nu kan du anmäla dig till den nya omgången senast den 22 september.

Information om kursen

Stöttar eller vårdar du någon i din närhet som är drabbad av fysisk eller psykisk ohälsa, har en funktionsnedsättning eller kanske missbruks-problematik? Det kan vara en partner, förälder, barn, en vän. Då kan du behöva rå om dig själv lite extra.

Att leva nära någon som mår dåligt eller behöver mycket stöd och hjälp kan skapa stress och väcka oro eller känslor som skuld och sorg. Motsatsen till att leva i oro är att leva i tillit. Därför erbjuds du nu möjligheten att gå en kurs i just ”Konsten att leva i tillit”.

Under kursen tittar vi även på hur du i din anhörigsituation kan öva dig i att vara självsnäll för att orka både stötta och sätta sunda gränser.

För vem är kursen?

Kursen är en vägledning för dig som längtar efter att få ett lugnare och mer balanserat förhållningssätt till dina tankar och känslor. Du får möjlighet att förstå vad som händer i din kropp och hjärna när tankarna spinner loss och hur du med olika verktyg kan lugna kroppen och skapa större trygghet i ditt inre.

Kursledare är Maria Helander, som är beteendevetare, samtalsterapeut och författare. Maria har skrivit fem böcker, är krönikör i olika hälsomagasin och anlitad expert i SVT och TV3.

Tider och datum

Kursen hålls på torsdagar mellan klockan 19.00 och 20.15. Den startar den 12 oktober och pågår till och med den 30 november.

Hur hålls kursen?

Kursen hålls via webbinarium – du kan delta via dator, telefon eller platta. Du ser och hör Maria och du kan chatta med henne och de andra deltagarna, men du syns inte själv i bild.

Vad ingår?

I kursen ingår åtta föreläsningar, digitala kompendium och övningar.

Hur anmäler jag mig?

Kursen är kostnadsfri men har ett begränsat antal platser. Du är välkommen med din intresseanmälan senast 22 september till: anhorigstod@hassleholm.se

Du kan också ringa till våra anhörigkonsulenter på:

0451-26 87 37

Eller

0451-26 87 36

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: