Hässleholms kommun

Kommun och politik

Ny förvaltningschef till arbetsmarknadsförvaltningen

Välkommen tillbaka säger Hässleholms kommun till Martin Franklin, ny förvaltningschef för arbetsmarknadsförvaltningen. Martin Franklin har lång erfarenhet av att leda organisationer i utveckling och har arbetat inom både privat och offentlig sektor. Han har tidigare arbetat på socialförvaltningen i Hässleholms kommun.

Bild på Martin Franklin, ny förvaltningschef för arbetsmarknadsförvaltningen.

Martin Franklin, från och med augusti ny förvaltningschef på arbetsmarknadsförvaltningen. Foto: Maria Franklin

Under måndagen beslutade kommunstyrelsens arbetsutskott på ett extrainsatt sammanträde om ny förvaltningschef på arbetsmarknadsförvaltningen.

Tidigare medarbetare med gedigen erfarenhet inom både privat och offentlig sektor

Närmast kommer Martin Franklin från Nämndemansgården i Sverige AB där han har rollen som VD. Han har arbetat inom både offentlig och privat sektor inom socialtjänst, företagshälsa och vård och behandling och har lång erfarenhet av att leda organisationer i utveckling. Martin Franklin har tidigare arbetat som bland annat verksamhetschef på socialförvaltningen i Hässleholms kommun.

Det är en spännande möjlighet och utmaning att gå in i mitt nya uppdrag. Jag ser fantastiskt fina förutsättningar med den kompetens och erfarenhet som finns inom förvaltningen. Sedan är vi i en utmanande tid där arbetsmarknadsförvaltningens uppdrag och resultat kommer att vara viktiga för hur vi som kommun klarar utmaningarna, säger Martin Franklin.

Martin Franklin tillträder i augusti. Till dess är Ola Berg tillförordnad förvaltningschef. Tidigare förvaltningschef Veronica Öhrvik lämnade sitt uppdrag i juni.

Vi är glada att kunna rekrytera Martin Franklin till det viktiga uppdraget som förvaltningschef för arbetsmarknadsförvaltningen. Han har lång och gedigen erfarenhet av att leda organisationer med fokus på utveckling, ökad effektivitet och resultat, tillika genom utmanande ekonomiska förutsättningar. Martin blir en viktig medspelare för Hässleholms samlade utveckling men också för att hantera utmaningarna inom arbetsmarknadsförvaltningens område, säger kommundirektör Ulf Bengtsson.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: