Hässleholms kommun

Bygga bo och miljö

Kommunen erbjuder djurägare att skörda på kommunal mark

Den rådande torkan ställer till problem, inte minst för traktens djurägare. Kommunen erbjuder därför nu djurägarna att skörda gräset på delar av den kommunala marken.

Kor och kalvar som betar i en hage

Foto: Linda Färdig

Naturligtvis vill vi hjälpa till. Det är en svår situation för djurägare i den rådande torkan, säger Urban Widmark (M), tekniska nämndens ordförande.

De ytor som finns att tillgå är ängsytor i tätorterna, så kallade parkytor, som kommunen i vanliga fall slår och komposterar. Den som är intresserad ska först kontakta tekniska förvaltningen som fördelar områden.

Den som skördar gräset behöver tänka på att de här ytorna i vanliga fall inte används till att skörda foder och det kan därför finnas stenar, burkar och annat olämpligt i gräset, säger Christer Söderling, park- och skogsförvaltare på tekniska förvaltningen.

För att gräset ska räcka till så många som möjligt får djurägarna bara klippa den del som de kommer överens om med tekniska förvaltningen. Syftet är att djurägare som blivit drabbade av torkan ska få möjlighet till mer foder till sina egna djur. Det innebär att gräset inte får säljas vidare och att man inte får någon ersättning för att klippa gräset. Klippningen ska utföras på ett professionellt sätt och eventuella balar ska köras bort direkt.

Om du behöver skörda gräs till foder är du välkommen att kontakta kommunens park-och skogsförvaltare.

Kontaktformulär
Om du vill att vi ska kontakta dig ange telefonnummer eller e-postadress.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: