Hässleholms kommun

Omsorg och stöd

Rana Bayat och Hampus Roslund får omsorgsnämndens stipendier för 2023

De stipendier som omsorgsnämnden årligen delar ut till två elever på Jacobsskolans vård- och omsorgsprogram går i år till Rana Bayat och Hampus Roslund. Båda har utmärkt sig under sin studietid.

Rana Bayat och Hampus Roslund

Rana Bayat och Hampus Roslund får omsorgsnämndens stipendier i år.

Jobb i omsorgsförvaltningen väntar

Rana Bayat får tredjeårselevernas stipendium, som är på 4000 kronor.

– Det känns jättebra, jag tog körkort för några månader sedan och har sparat till en bil, så nu ska jag försöka köpa den säger hon.

Rana, som tar studenten under fredagen, har redan ett jobb som väntar på henne efter midsommar – inom omsorgsförvaltningen i Hässleholms kommun.

– Jag ska jobba på LSS-boenden, berättar hon.

"Har varit mycket omtyckt"

I motiveringen till stipendiet fick Rana bland annat beröm för sina studieprestationer och för att hon har varit mycket omtyckt på sina praktikplatser.

"Rana har varit mycket omtyckt på sina APL-platser, bland annat för hennes sociala förmåga samt hennes mjuka och fina bemötande gentemot både vårdtagare och kollegor. Detta har lett till att Rana har haft timvikariat bredvid sina studier, men också blivit erbjuden ett arbete direkt efter studenten”, står det bland annat i hennes motivering.

"Har förbättrat sin livsstil"

Hampus Roslund, som nu gått ut andra året på vård- och omsorgsprogrammet, fick omsorgsnämndens så kallade hälsostipendium som årligen delas ut till en elev i årskurs två som har utmärkt sig inom hälso-området.

”Hampus har trots motgångar och stora prövningar i livet rest sig och valt en väg genom att tänka positivt och prioritera sin hälsa. Han har förbättrat sin livsstil och hälsa genom olika friskfaktorer där Hampus satsar både på den psykiska och fysiska hälsan.”, stod det bland annat i hans motivering.

Ordföranden: "Vi välkomnar vård- och omsorgseleverna"

Christer Welinder (S) är ordförande i omsorgsnämnden och var glad över att kunna dela ut stipendierna till eleverna.

– Det är verkligen roligt att få chans att dela ut stipendier till dessa begåvade ungdomar och jag vill passa på att välkomna både dem och andra vård- och omsorgselever till omsorgens verksamheter framöver, säger han.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: