Hässleholms kommun

Omsorg och stöd

Kraftig ökning av antalet sökande till omsorgsförvaltningens sommarjobb

Många kommuner kämpar hårt med att få tillräckligt många sökande till semestervikariat inom omsorgen inför sommaren. Men för omsorgsförvaltningen i Hässleholm har ett idogt arbete gjort att den nedåtgående trenden vänt: Här har man runt 300 fler sökande till jobben som undersköterska och vårdbiträde jämfört med förra året.

Dummybild

300 fler har sökt jobben i år

Förvaltningens sommargrupp började redan i höstas: Hur skulle man lyckas få fler att söka semestervikariaten inom omsorgen? Gruppen, som bestod av såväl chefer från olika verksamheter i förvaltningen som HR-specialist och kommunikatör, bestämde sig för att jobba på flera fronter för att lyckas med årets rekrytering.

Närmar sig 1000 ansökningar

Totalt söker förvaltningen hundratals medarbetare inför sommaren, vilket gör att man också måste få in många ansökningar för att det hela ska kunna gå ihop. Hittills har årets rekrytering varit lyckad. Antalet inkomna ansökningar närmar sig nu 1000 stycken, vilket kan jämföras med drygt 600 ansökningar förra året.

– Det är jätteroligt att vi har lyckats öka antalet sökande i år med så pass många! Det visar att det finns många som vill ha ett viktigt och roligt jobb och att vi kan hitta dem om vi gör på rätt sätt, säger Anna Björnlund, till vardags enhetschef på Högalids särskilda boende och nu även aktiv i Sommargruppen.

Nya grepp med Schoolsoft och skippade personliga brev

För att få fler att söka jobben har omsorgsförvaltningen satsat på en rad olika förändringar som man inte testat tidigare.

– Nytt för i år är bland annat att vi har gjort rekryteringsfilmer, synts mer i sociala medier och haft annonser riktade till gymnasieelever på Schoolsoft. Dessutom har vi tagit bort det personliga brevet, det räcker att man skickar in sitt CV för att söka till oss, vilket man enkelt kan göra via en QR-kod som finns i allt vårt material, berättar Ingela Andersson, enhetschef för hemtjänsten i Tyringe Nord och med i Sommargruppen.

– Självklart har vi också gjort sådant som vi brukar, som att vara ute på gymnasieskolor och jobbmässor. I år har vi även marknadsfört oss mer aktivt mot gymnasieskolor även utanför Hässleholm och det är något som vi säkert kommer att få chans att utveckla ännu mer till nästa år, säger Ingela Andersson.

Inte för sent att söka

Samtidigt är båda tydliga med att det fortfarande finns chans att söka, för den som ännu inte hart gjort det.

– Absolut! Har man inte sökt än och är 18 år och vill jobba med att hjälpa andra människor, så ska man definitivt ta chansen att söka till oss! Våra annonser ligger ute till och med den 31 maj och hittas enklast på Hassleholm.se/jobb, säger Anna Björnlund.

Såhär kan du söka

Omsorgsförvaltningen söker samtidigt även legitimerad personal i form av sjuksköterskor, fysioterapeuter och arbetsterapeuter. Även dessa annonser finns på Hassleholm.se/jobb Länk till annan webbplats..

Den som vill söka kan även komma direkt in i ansökningen via följande länkar:

Sök till äldreomsorgen: Semestervikariat som undersköterska/vårdbiträde äldreomsorg Länk till annan webbplats.

Sök till funktionshinder, stöd och service: Semestervikariat inom funktionsnedsättningsområdet Länk till annan webbplats.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: