Hässleholms kommun

Kommun och politik

Försvarsmakten övar i vår kommun

Mellan den 29 april och 11 maj övar svenska försvaret i och runt omkring Hässleholms kommun. Övningen är en del av den stora försvarsövningen Aurora 23. Du kommer att märka av militära fordon på gatorna och helikoptrar och drönare i luften. Det kommer också att vara skottlossning, med lös ammunition, utanför tättbebyggt område.

Så kan det påverka dig

Under hela övningen är det aktivitet på Försvarsmaktens övnings- och skjutfält men du kan också se och höra militären på andra platser.

Var uppmärksam på områden som är avspärrade och där du inte får lov att vara innan, under och efter övningen. Utanför övningsfälten och utanför tätbebyggt område kan du höra skottlossning med lös ammunition.

Du kan se militära fordon i trafiken. Tänk då på att hålla avstånd. Du får enligt lag inte bryta militärkollonen. Militära fordon kan ha dålig sikt så undvik att gå nära.

Största övningen på många år

Aurora 23 pågår i hela Sverige mellan den 17 april och 11 maj. Syftet är att träna på att försvara Sverige mot ett väpnat angrepp och att tillsammans med andra länder behålla stabilitet i landet.

Det är den största övningen i Sverige sedan tidigt 90-tal och involverar marinen, armén, flygvapnet och hemvärnet. Totalt deltar cirka 26 000 deltagare, från 14 länder, i övningen och ungefär ett 40-tal myndigheter är inblandade. Övningen har sin höjdpunkt och avslutas i Skåne.

Dagarna mellan den 29 april och 11 maj kommer vi tydligt märka av övningen i och runt omkring Hässleholms kommun. Håll dig uppdaterad via trafikinformationen i Sveriges Radio P4. 

Mer information

Försvarsmakten om övningen Aurora 23. Länk till annan webbplats.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: