Hässleholms kommun

Omsorg och stöd

Populär kurs för anhöriga gör comeback!

Nu hålls den populära kursen ”Konsten att leva i tillit”, som är en kurs för anhöriga, igen. Kursen har tidigare varit uppskattad av deltagarna och fått många positiva omdömen.

Kvinna i rosa skjorta och kort hår

Maria Helander leder kursen

För dig som är anhörig

Kursen vänder sig till dig som vårdar någon i sin närhet som lever med fysisk eller psykisk ohälsa, har en funktionsnedsättning eller kanske missbruksproblematik. Det kan vara en partner, en förälder, ditt barn eller en kär vän. Då kan du som anhörig behöva rå om dig själv lite extra.

”Konsten att leva i tillit” är tänkt att vara en vägledning för dig som behöver få ett lugnare och mer balanserat sätt till dina tankar och känslor och under kursens gång får du möjlighet att förstå vad som händer i din kropp när hjärnan och tankarna spinner loss och verktyg för hur du kan lugna kroppen och skapa en större trygghet i ditt inre.

Kursen går även in på hur du i din anhörigsituation kan öva dig i att vara självsnäll för att du ska orka både stötta och sätta gränser.

Hålls digitalt under våren

Leder kursen gör Maria Helander. Hon är beteendevetare, samtalsterapeut och författare och har skrivit fem böcker.

Kursen anordnas av Eslövs och Hässleholms kommun i samverkan och kommer att hållas digitalt mellan den 20 april och 8 juni mellan 19.00 och 20.15, förutom i vecka 17, då den istället hålls

onsdagen den 26/4. Totalt ges åtta digitala föreläsningar i form av webbinarium och deltagarna får digitala kompendium och övningar.

Så anmäler du dig

Kursen är gratis, men har ett begränsat antal platser. Om du vill anmäla dig så kan du göra det senaste den 5 april till anhorigstod@hassleholm.se. Du kan även ringa anhörigkonsulent på 0451-26 87 37 eller 0451-26 87 36.

Välkommen att anmäla dig!

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: