Hässleholms kommun

Utbildning och barnomsorg

Kolla Kulturskolans nya kurser

Rytmer och rörelser, sång och musik för barn, 5 år och uppåt. Redan efter sportlovet kan ditt barn sjunga i Kulturskolans nya barnkör. Läs om Kulturskolans nya kurser som startar nu.

Kulturskolan har nya kurser i höst.

Rytmik

För dig som är sugen på att lära dig musik med hela kroppen. I rytmiken lär vi oss musik genom rörelse, sång, drama och spel på bland annat rytminstrument och tonboxar. Välj grupp efter ålder.

Musiklek

Här kommer vi börja sjunga och leka och utforska olika typer av musik. Vår målsättning är att alla barnen ska få möjlighet att lära sig traditionella barnsånger, att få härliga upplevelser av musik från olika delar av världen och från olika tidsepoker.

Ålder 5-7 år.

Musik och Rörelse

DU får lära dig att förstå musikens byggstenar såsom puls, takt, rytm, melodi och ackord. Börja träna enkel notläsning och med kroppen öva på olika musikaliska begrepp såsom dynamik och form. Vi kommer sjunga, både unisont och i kanon och ge goda förutsättningar för att kunna gå vidare med sång och spel på andra instrument.

Ålder 8-10 år.

Barnkör

I vår startar vi upp kören Pop-Hopp efter sportlovet, en kör för dig som är 8 år eller äldre och som vill sjunga och dansa till pop/rock och världsmusik.

Är du sugen på att testa på hur det är att spela i ett band? Nu kan du börja direkt.

Rockies, Kulturskolans band

Spela i ett nybörjarband där du får prova på olika instrument och framför allt hur det känns att spela musik tillsammans. Vi kommer i huvudsak att spela roliga pop- och rocklåtar men går också igenom hur trummor, bas, piano/keyboard, elgitarr och sång funkar tillsammans.

Årskurs 4-6 eller 7-9

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: