Hässleholms kommun

Bygga bo och miljö

Räddningstjänstens insats på fjärrvärmeverket i Hässleholm avslutad

Strax innan klockan 11.00 i förmiddags den 23 november, uppstod en brand på fjärrvärmeverket i Hässleholm. Räddningstjänsten avslutade sin insats vid 14-tiden och nu fortsätter undersökningar och utredningar av händelsen. Lyckligtvis har inga personer kommit till skada, meddelar Hässleholm Miljö.

Branden uppstod i en avvecklad anläggningsdel där rivningsarbete pågick. Branden spred sig sedan till en rökgaskanal i glasfiberarmerad plast i en av skorstenarna. Det var ett relativt snabbt brandförlopp.

Räddningstjänst, polis och ambulans var snabbt på plats och kunde påbörja sitt arbete. Räddningstjänsten avslutade sedan insatsen cirka klockan 14.00 och Hässleholm Miljö har därefter övertagit ansvaret för att bevaka anläggningen.

Den akuta insatsen är avslutad och nu startar brandteknisk undersökning, undersökning av förloppet och händelsen och utredning av eventuella skador.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: