Hässleholms kommun

Kommun och politik

Nya hassleholm.se ska öka medborgarservicen

Vår nya kommunwebben ska öka servicen till dig som medborgare, bland annat genom ett uppdaterat innehåll och ett nytt sätt att hitta rätt i menyn. Nya hassleholm.se kom på plats eftermiddagen den 15 november.

Därför behöver vi en ny webbplats

Hassleholm.se är till för att göra det enklare för dig som medborgare att göra dina ärenden: allt från att ansöka om förskoleplats till att hitta information om bygglov, till att se matsedeln på ett äldreboende och få information om att bilda en förening.

- Vår nuvarande webbplats har funnits sedan 2015. Efter det har tekniken utvecklats i snabb takt. Därför är nya hassleholm.se är byggd utifrån att cirka 60 procent besöker webben via en smart telefon, säger Magnus Lindstrand, webbansvarig.

De största skillnaderna är, förutom ett nytt utseende för webbplatsen, ett nytt sätt att hitta i menyn och automatiska förslag på sidor som rekommenderas för dig. Dessutom är texterna på sidorna omarbetade. Du kommer också ha möjlighet att lämna feedback på sidorna om du tycker att informationen har hjälpt dig, eller om du tycker att det saknas någon information.

Hela kommunens erbjudande på en plats

Utöver hassleholm.se kommer det så småningom också nya webbsidor för Hovdala slott, Turistinformation (Visit hassleholm), Hässleholm Kulturhus, Yrkeshögskolan Syd och Komvux.

Beslut i kommunfullmäktige

Projektet för nya hassleholm.se 2022 är en investering som ingår i den budget för 2022 som kommunfullmäktige har beslutat om.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: