Hässleholms kommun

Utbildning och barnomsorg

Nybyggda förskolan i Tormestorp bjuder in till öppet hus

Måndagen den 21 november klockan 17.30-18.30 har vår nyaste förskola öppet hus på Ådalsvägen 6 i Tormestorp. Den nybyggda förskolan stod klar i slutet av sommaren och invigdes officiellt den 7 november. Nu bjuds allmänheten in för att uppleva de nya lokalerna och utemiljön.

Kollage med sex bilder från förskolans inne- och utemiljö.

En glimt av den nya förskolan.

- Vi som arbetar på förskolan känner en stor glädje i att nu ha fått tillgång till vår nya förskola och dess fantastiska lokaler, säger rektor Sandra Jönsson.

Byggd med höga miljökrav

Under slutet av sommaren 2022 stod kommunens nybyggda förskola i Tormestorp alltså klar.

Förskolan är byggd i miljöklass Silver vilket innebär att stora krav ställs på både byggnadssätt och byggnadsmaterial, ljud och ljusnivå. Rektorn Sandra berättar att barnen har följt byggnationen på nära håll och är fascinerade av den rymd och de möjligheter som de nya miljöer ger.

Lummiga och utmanande utemiljöer

Utemiljön präglas av stora naturskyddade lindar och en lummighet som skapar olika rum för barnen att vistas i. Här finns motoriskt utmanande miljöer, klättring, sandlek, gungor och en fin naturtomt.

Ett torg och en ateljé som gemensamma mötesplatser

Förskolan har fyra avdelningar, två för de yngre barnen och två för de äldre. Alla fyra avdelningar förenas med ett gemensamt torg som är en mötesplats för alla barn och pedagoger. Ifrån torget kan du också ta dig in i den gemensamma ateljén för förskolan med tillhörande ute-ateljé. Förskolan har också en atriumgård som är möjlig att använda året runt och skapar då ett extra rum på förskolan.

- Tillsammans med barnen ska vi fylla förskolan med glädje, lärande och utveckling, avslutar Sandra.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Uppdaterad: