Hässleholms kommun

Kommun och politik

Hässleholms Galakväll 2022

Fredagens Galakväll blev en festlig tillställning då företag, organisationer och personer firades för sina insatser under året. Inte mindre än 12 priser delades ut, bland annat det prestigefyllda priset ”Årets Hässleholmare”.

Ett band med instrument står på scenen i Röda salongen.

Husbandet About Time underhöll på scenen. Foto: Annicka Nilsson

Konferencier Jessica Persson höll i taktpinnen för kvällens program som varvades med prisutdelningar, intervjuer och underhållning. Kvällens husband About Time och dansare från Hässleholmsbaserade Dansstudio 14 bidrog till aftonens succé med medryckande dans- och musiknummer. Magikern David Persson skapade skratt och fascination hos publiken med sina trolleriakter.

Efter en sådan här magisk kväll på Kulturhuset fylld av berättelser, bedrifter och brinnande glöd från entreprenörer och eldsjälar känner vi från Hässleholms kommun oss alla inspirerade, stolta och peppade över framgångar, engagemang, nytänk och kärleken till platsen Hässleholms kommun! Ännu ett år är snart slut och vi summerar och hyllar förebilder och ambassadörer på Galakvällen tillsammans med våra lokala företagarföreningar. Det finns så många fantastiska företag, entreprenörer, föreningar och eldsjälar i vår kommun och under Galakvällen hyllas några av dem, säger Stefan Larsson, tillväxtchef Hässleholms kommun.

Årets Hässleholmare 2022

För nittonde året i rad delades priset ”Årets Hässleholmare” ut. Priset tilldelades Madlén Sjögaardh, som driver och äger caféet Madrix, med motiveringen:

”Att göra det lilla extra är en given paroll; med varmt leende och stort hjärta flödar omtanken om såväl gäster som grannar. Pandemin vände upp och ner på det mesta, men med påhittighet och envist anamma fortsatte stadens oas att bjuda in och bjuda till. Denna pärla gör livet godare och Hässleholm härligare, med kvalitet och hantverk som både vi hässleholmare och guiderna stolt berättar om, med ljuvliga dofter och smaker som möter den unga kärleken och de gamla vännerna. I ett kvarts sekel har Madrix gett utrymme för den lokala kulturen att ses och synas – kreatören bakom ska självklart firas!”.

Om Hässleholms Galakväll

Hässleholms Galakväll är en årlig tradition med högtidliga prisutdelningar till företag, personer och organisationer som utmärkt sig på olika sätt under året. Galakvällen arrangeras i samarbete med Hässleholms kommun, Hässleholms Företagsgrupp, HessleCity, Företagarna, Hässleholms Hantverks- & Industriförening och Nyföretagarcentrum i Hässleholm. Norra Skåne är mediapartner. Sponsorer möjliggör att Galakvällen kan göras under festliga förutsättningar.

Samtliga pristagare

Årets Nyföretagare
Prisutdelare: Nyföretagarcentrum i Hässleholm
Pristagare: Khaled Mekdad och Alaa Sepphan på Hässleholms Tandvård AB

Årets Kulturstipendium
Prisutdelare: Kultur-och fritidsnämnden
Pristagare: Anna Arvidsdotter

Årets HessleCity-företag
Prisutdelare: HessleCity
Pristagare: Syhörnan

Årets Stadsbyggnadspris
Prisutdelare: Miljö-och stadsbyggnadsnämnden
Pristagare: Hässlehem AB

Årets Kulturpris
Prisutdelare: Kultur-och fritidsnämnden
Pristagare: Andreas Tilliander

Årets Hässleholmare
Prisutdelare: Hässleholms kommun
Pristagare: Madlén Sjögaardh

Årets Affärsidé
Prisutdelare: Ung Företagsamhet och Sparbanken Skåne
Pristagare: SameButDifferent UF

Årets Insats inom folkhälsa och idrott
Prisutdelare: Norra Skånes Bedrupsfond
Pristagare: Hässleholm Freeflow

Hässleholms Miljöpris
Prisutdelare: Miljö- och stadsbyggnadsnämnden
Pristagare: Recoma AB

Årets Ledarstipendium
Prisutdelare: Kultur- och fritidsnämnden
Pristagare: Benny Persson, Sörby BoIS

Hässleholms Hantverks- & Industriförenings stipendium
Prisutdelare: Hässleholms Hantverks- & Industriförening
Pristagare: Joel Adabi–McCarthy

Årets Företagare
Prisutdelare: Företagarna
Pristagare: FVS Fastighet & Vägservice AB

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: