Hässleholms kommun

Kommun och politik

Ulf Bengtsson blir ny kommundirektör i Hässleholms kommun

På ett extrainsatt sammanträde under onsdagen beslutade kommunstyrelsens arbetsutskott att Ulf Bengtsson anställs som kommundirektör i Hässleholms kommun.

Ulf Bnegtsson i grå polo och brun kavaj.

Ulf Bengtsson tillträder som kommundirektör den 1 februari 2023. Foto: Niklas Gustavsson

- Vi hälsar Ulf Bengtsson välkommen som kommundirektör och ser fram emot att tillsammans utveckla Hässleholms kommun. Han har en lång och gedigen erfarenhet av kommunal verksamhet och är van att leda utveckling med ett helhetsperspektiv och fokus på servicen till medborgarna. Som en trygg och lösningsorienterad ledare kommer Ulf Bengtsson ha en viktig roll i vårt kommande arbete, säger kommunalråden Hanna Nilsson (SD), Lina Bengtsson (M) och Lena Wallentheim (S).

Ulf Bengtsson kommer närmast från Perstorps kommun där han är kommundirektör sedan 2017. Dessförinnan har han arbetat i Helsingborgs stad, bland annat som förvaltningschef för stadsledningsförvaltningen och kanslichef.

- Jag är hedrad och mycket ödmjuk över det förtroende jag nu får, och ser mycket fram emot ett nytt uppdrag som handlar om koncerntänk, långsiktig utveckling av kommunen, betydande ekonomiska utmaningar, utveckling av ledarskap och medarbetarskap. Jag tror att mina nästan 40 års erfarenhet av kommunal verksamhet kommer till nytta. Det ska bli roligt att lära känna invånare, chefer och medarbetare i en ny kommun, säger Ulf Bengtsson.

Bengt-Arne Persson lämnar sitt uppdrag som kommundirektör vid årsskiftet och Ulf Bengtsson tillträder tjänsten den 1 februari 2023.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Uppdaterad: