Hässleholms kommun

Kommun och politik

Ny kommunwebb ska förbättra servicen

Innan året är slut erbjuder vi ett nytt hassleholm.se. Den nya webben ska öka servicen till dig som medborgare, bland annat genom ett uppdaterat innehåll och ett nytt sätt att hitta rätt i menyn.

Därför behöver vi en ny webbplats

Vi bygger ett helt nytt hassleholm.se för att göra det enklare för dig som medborgare att göra dina ärenden: allt från att ansöka om förskoleplats och bygglov, till att se matsedeln på ett äldreboende och få information om att bilda en förening. Vår nuvarande webbplats har funnits sedan 2015. Efter det har tekniken utvecklats i snabb takt.

- Den nya webben är byggd för att fungera utmärkt i en smart telefon, eftersom 60 procent av de som besöker hassleholm.se gör det via en mobil, säger Magnus Lindstrand, webbansvarig på Hässleholms kommun.

Förutom ett nytt utseende för webbplatsen är innehållet också helt omarbetat.

- I projektet har vi jobbat mycket med att skriva om texterna så att de blir mer läsvänliga. Det är viktigt att vi har tydlig och enkel information så att medborgaren kan lösa sitt ärende. Den nya webben ska också göra det enklare för vårt kontaktcenter som hjälper den som inte har möjlighet att vara så digital, säger Ida Forsberg, kommunikatör på kommunledningsförvaltningen och projektledare för nya hassleholm.se.

Hela kommunens erbjudande på en plats

Utöver hassleholm.se ingår det också i projektet att göra om webbplatserna för Hovdala slott, Turistinformation (Visit hassleholm), Europaforum, Hässleholm Kulturhus, Yrkeshögskolan Syd och Komvux.

Beslut i kommunfullmäktige

Projektet Nya hassleholm.se 2022 är ett investeringsprojekt som ingår i den budget för 2022 som kommunfullmäktige har beslutat om.

Den nya kommunwebben ska vara klar innan 2022 är slut. Sidorna Hovdala slott, Turistinformation (Visit hassleholm), Europaforum, Hässleholm Kulturhus, Yrkeshögskolan Syd och Komvux kommer på plats efter hand som de blir klara.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: