Hässleholms kommun

Utbildning och barnomsorg

Välkommen till gymnasiemässan i Hässleholm

På gymnasiemässan kan du som snart ska välja gymnasieprogram bekanta dig med skolorna i nordöstra Skåne. 1 800 elever i årskurs 8 och 9 är inbjudna till Qpoolen på onsdag den 5 oktober. Under kvällen är dessutom vårdnadshavare, elever och allmänhet välkomna.

17 gymasieskolor ställer ut

På mässan träffar du lärare och elever från flera olika gymnasieprogram. 17 fristående och kommunala gymnasieskolor från Hässleholm, Hörby, Kristianstad, Osby och Perstorp ställer ut. Representanter från Teknikcollege och Vård- och omsorgscollege finns också på plats, likaså elever som har startat företag inom Ung företagsamhet.

- Vi förväntar oss en fullspäckad dag med många besökare som är nyfikna på vad gymnasieskolorna erbjuder. Det finns mycket att titta på, allt från skogsmaskin, svetssimulator och utbildning i hjärt- och lungräddning till livemusik och dansuppvisning. Till och med ett par hundar ska vara på plats, säger Helena Lindberg, samordnare av mässan.

Få svar på dina frågor inför gymnasievalet

Mässan är ett tillfälle för dig som går i åttan och nian att ställa frågor om olika yrken, vad det innebär att läsa på gymnasiet och hur det fungerar med ansökan och antagning till gymnasiet.

– Vi vill inspirera eleverna att börja tänka på vad de vill göra i framtiden och vilket gymnasieval som kan leda dit. Gymnasiemässan är även ett gyllene tillfälle för vårdnadshavare att få en inblick i de olika gymnasieprogrammen och skolorna i närområdet. Det kan vara till god hjälp för eleverna att sedan kunna prata om de olika alternativen tillsammans, säger Nina Vivesson, studie- och yrkesvägledare på Tyringe skola.

Mässan är öppen onsdagen den 5 oktober klockan 9.00-14.30 för inbjudna elever i årskurs 8 och 9. Vårdnadshavare och allmänhet är välkomna klockan 16.30-19.30. Mässan hålls i Qpoolen, Västra Hagagatan, Hässleholm.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Uppdaterad: