Hässleholms kommun

Kommun och politik

Praktik på Europa Direkt och EU-kontor Skåne Nordost

Är du student, intresserad av EU-frågor och söker en spännande praktikplats? Då kanske en praktik hos oss på Europa Direkt Hässleholm och EU-kontor Skåne Nordost kan vara något för dig? Skicka en ansökan till oss senast den 15 november.

Arbetsuppgifter

Europa Direkt Hässleholm och EU-kontor Skåne Nordost erbjuder praktik varje termin till en student på eftergymnasial utbildning med inriktning mot EU. Praktiken är på heltid och sker till 80% av tiden på Europa Direkt, och 20% på EU-kontor Skåne Nordost. Vi ser helst att praktikperioden är på en termin.

Som praktikant får du delta i det dagliga arbetet som innebär bland annat:

  • Delta i projektrådgivning
  • Hjälpa till att arrangera evenemang och hålla föreläsningar
  • Ta fram nyhetsbrev, uppdatera sociala medier och hemsida
  • Omvärldsbevaka
  • Delta i pågående projekt
  • Eventuellt ta ansvar för mindre projekt och evenemang

Europa Direkt Hässleholm och EU-kontor Skåne Nordost arbetar för åtta kommuner i nordöstra Skåne. Praktiken är förlagd till kontoret i Hässleholm men resor inom framförallt Skåne och ibland inom resten av Sverige förekommer.

Kvalifikationer

Du som ska praktisera hos oss bör studera ett eftergymnasialt program med inriktning mot EU, gärna med statsvetenskaplig eller humanistisk profil. Förutom att ha ett intresse för Europafrågor är det viktigt att du är social, kan ta egna initiativ och klarar av att arbeta självständigt.

Så ansöker du

Ansök senast den 15 november för vårterminen 2023. Maila CV och personligt brev till: europadirekt@hassleholm.se

När ansökningstiden har gått ut kallar vi 3-5 personer på intervju. Besked ges till samtliga som har sökt när vi är klara med ansökningsprocessen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vid frågor om praktiken, kontakta Sofia Stridsberg:

Telefon: 0451-26 82 47
E-post: sofia.stridsberg@hassleholm.se

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: