Hässleholms kommun

Omsorg och stöd

Ljus framtid för omsorgens sommarjobbare

Under sommaren har många sommarjobbat inom omsorgen i Hässleholms kommun. Två av dem är Nina Nilsson, som har bland annat har sommarjobbat på Stöttecenter, och Robin Ekelund som har sommarjobbat som biståndshandläggare.

Nina till vänster och Robin till höger.

Sommarjobbat under studierna

Båda har använt sommaren under studietiden på sina respektive utbildningar till att jobba inom Hässleholms kommuns olika omsorgsverksamheter. Nina Nilsson har studerat till undersköterska och har redan lyckats få en fortsättning på drömjobbet på Stöttecenter.

– Min utbildning till undersköterska är även med inriktning mot psykiatri, så det är inom psykiatrin jag vill jobba och allra helst då på Stöttecenter, jag trivs jättebra här.

StöttecenterLänk till annan webbplats. är Hässleholms kommuns landsunika och dygnetruntöppna verksamhet dit personer som mår psykiskt dåligt alltid kan vända sig. Nyligen fick Nina besked om att hon kommer att få jobba kvar inom verksamheten även efter sommarjobbets slut.

– Det känns jätteroligt, det är fantastiskt att det finns ett ställe som Stöttecenter. Jag har jobbat natt också och det är många som ringer och behöver hjälp faktiskt och då är man alltid välkommen hit, säger Nina Nilsson.

"Roligast att få möta människor"

För Robin Ekelunds del har sommarjobbet som biståndshandläggare för framför allt äldre personer som söker olika former av hjälp gett honom många nya erfarenheter.

– Det roligaste är att man får möta människor och ge dem det stöd i vardagen som de behöver, säger han.

Han har nu en termin kvar på socionomutbildningen, och är nu ännu inte helt säker på vad han ska jobba inom när han är klar, även om han tror att det lutar åt något där han får jobba mer behandlingsinriktat. Men sommaren som biståndshandläggare i Hässleholm har lärt honom mycket, som han tror att han kommer att ha nytta av i sitt framtida yrke.

– Det är allt från hur utredningar skrivs till hur man lägger besluten. Man blir ofta lite spindeln i nätet och får insyn i många andra professioner också och lär sig mer om hur arbetsterapeuter, sjukgymnaster och hemtjänsten jobbar, exempelvis, säger Robin Ekelund.

Förvaltningschefen: Sök till oss!

Åsa Ollerstam Lundh är förvaltningschef för omsorgsförvaltningen och är glad över att de båda sommarjobbarna har uppskattat sin tid inom förvaltningen.

– De är båda strålande exempel på hur många olika yrkesgrupper och arbetsuppgifter som finns hos oss. Vill man ha ett sommarjobb där man får jobba med andra människor och ha fantastiska kollegor, så ska man inte tveka att söka sig till oss, säger hon och tillägger att rekryteringsarbetet inför nästa sommar påbörjas redan kring årsskiftet.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: