Hässleholms kommun

Trafik och resor

Ny asfalt samt ny gång- och cykelväg på Helsingborgsvägen

Helsingborgsvägen ska få helt ny asfalt mellan Grönängsplansrondellen och Finjagatan. Dessutom blir det en ny gång- och cykelväg, samt ny belysning på delar av sträckan för att göra det säkrare för dig som går eller cyklar.

Delar av vägen helt stängd under en vecka

Vägarbetet börjar vecka 35 och pågår i ett par veckor framåt. Du som kör behöver planera din resa eftersom vägen är avstängd en period, och under resten av arbetet är det begränsad framkomlighet.

  • Den 8-14 september är vägen helt stängd för trafik mellan Grönängsplansrondellen och Utfarten. Du som behöver ta dig fram följer skyltar som visar var du ska köra istället.
  • Den 12-14 september pågår arbete mellan Utfarten och Finjagatan. Då finns det trafikvakter som ser till att du som kör kan komma fram.

Ny gång- och cykelväg ända fram till Finja

Under hösten kommer vi att bygga en ny gång- och cykelväg som går längs med Helsingborgsvägen mellan Grönängsplansrondellen och Finja.

- För att göra det säkrare och tryggare för alla som cyklar och går mellan Hässleholm och Finja kommer vi att separera gång- och cykelvägen och bilvägen med så kallade pollare. Vi sätter också upp ny belysning längs med delar av gång- och cykelvägen, säger Ronny Nilsson, avdelningschef på tekniska förvaltningen.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: