Hässleholms kommun

Kommun och politik

Tyck till om Hässleholms kommun i årets medborgarundersökning – med din hjälp blir vi bättre!

Snart kan du vara en av de 1200 slumpmässigt utvalda medborgarna som får det viktiga uppdraget att berätta för oss om hur det är att leva och bo i Hässleholms kommun. Dina svar, tillsammans med andras, ger värdefull vägledning för hur kommunens service och verksamheter fungerar och kan bli ännu bättre.

Håll utkik i brevlådan!

Du som är slumpmässigt utvald att svara på årets undersökning kommer att få ett brev från Statistiska centralbyrån (SCB) direkt hem i brevlådan. Där står alla praktiska detaljer om hur du svarar på enkäten. Utskicken börjar den 24 augusti och du kan välja att svara på enkäten digitalt eller genom pappersenkät via post.

Frågor om hur det är att bo här

Du får svara på frågor om hur det är att leva och bo i Hässleholms kommun, vad du tycker om kommunens verksamheter och vad du anser om möjligheterna till inflytande och påverkan. Du får tycka till om flera områden, som vår skola och omsorg, tryggheten, kulturlivet, möjligheterna till idrott och friluftsliv, kommunikationerna och hur du blir bemött av kommunens medarbetare.

Anonyma svar som SCB sammanställer

SCB sammanställer enkäten och vi kommer att presentera resultatet här på kommunens hemsida i december. Resultatet kommer sen vara en viktig del i utvecklingsarbetet för att kunna erbjuda en så bra service som möjligt till dig som kommuninvånare.

- Det är värdefullt för oss förtroendevalda att få veta vad invånarna tycker, och det ger oss en bättre möjlighet att göra rätt prioriteringar för att utveckla servicen i kommunen, säger kommunstyrelsens ordförande Lars Johnsson (M).

Tomt i brevlådan?

Har du inte fått någon enkät från SCB? Kom ihåg att du fortfarande har möjlighet att lämna synpunkter eller ställa frågor till kommunens verksamheter. Hör av dig antingen här via hemsidan eller direkt till vårt kontaktcenter.

Lämna synpunkter eller ställ en fråga

Tack för att du är med och bidrar till kommunens utveckling - vi ser fram emot dina svar!

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Uppdaterad: