Hässleholms kommun

Kommun och politik

Klart med ny HR-chef i Hässleholm

Johan Lexfors blir Hässleholms kommuns nya HR-chef från och med den 1 november.

Känner kommunen sedan tidigare

- Med en god kunskap om kommunen, ett utvecklande ledarskap och gedigen erfarenhet inom HR, kommer Johan Lexfors ha en betydelsefull roll i att fortsätta utveckla vårt arbete. Här väntar bland annat införandet av kommunens nya styrmodell, planering för en trygg kompetensförsörjning och fortsatt utveckling av arbetsmiljöarbetet. Johan blir ett värdefullt tillskott i detta arbete framåt, säger Amra Salihovic, biträdande förvaltningschef på kommunledningsförvaltningen.

Närmast kommer Johan Lexfors från Tomelilla kommun där han har rollen som HR- och personalchef. Tidigare har han arbetat som personalstrateg på personalavdelningen i Hässleholm.

- Det är alltid extra roligt att välkomna medarbetare tillbaka till vår kommun och jag är glad att Johan Lexfors nu åter ska bidra till utvecklingen i Hässleholm, säger kommundirektör Bengt-Arne Persson.

Johan Lexfors ersätter nuvarande personalchef Marie Söderqvist som går i pension till hösten.

- Jag ser fram emot uppdraget som HR-chef och att få jobba för Hässleholms kommun igen. Hässleholm nästa, med stor glädje och förväntan! Medarbetarskap, ledarskap, kompetensutveckling, rekrytering, arbetsmiljö, hälsa och andra HR-processer påverkar oss som medarbetare varje dag. Jag är tacksam för förtroendet att leda detta viktiga arbete vidare, säger Johan Lexfors.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Uppdaterad: