Hässleholms kommun

Kommun och politik

Kommundirektör Bengt-Arne Persson
slutar vid årsskiftet

Efter tio år som kommundirektör väljer nu Bengt-Arne Persson att lämna uppdraget. Han arbetar fram till årsskiftet 2022/2023 då en efterträdare planeras vara på plats.

Kvar ett tag som rådgivare

- Bengt-Arne Persson har meddelat att han önskar lämna sitt uppdrag som kommundirektör. Vi säger stort tack för den enorma arbetsinsats Bengt-Arne har bidragit med under alla år i Hässleholms kommun. Samtidigt är vi tacksamma för att han arbetar vidare till dess att en efterträdare är på plats och därefter finns kvar för rådgivning åt tillträdande kommundirektör, säger Lars Johnsson (M), kommunstyrelsens ordförande, samt kommunalråden Hanna Nilsson (SD) och Lena Wallentheim (S).

Bengt-Arne Persson har haft olika chefsroller i Hässleholms kommun under många år. Bland annat har han arbetat som förvaltningschef i över 30 år och som ekonomichef mellan åren 1990 och 2011. Uppdraget som kommunens högsta tjänsteperson tillträddes 2012, vilket innebär att Bengt-Arne Persson varit kommundirektör i tio år när han lämnar över posten vid årsskiftet. Därefter kommer han inledningsvis att stå till den nya kommundirektörens förfogande som rådgivare.

- I och med höstens val tycker jag att det är en lämplig tidpunkt att lämna uppdraget nu. Det skapar möjligheter för min efterträdare att komma in i rollen snarast möjligt efter valet och ger goda förutsättningar att fortsätta kommunens viktiga arbete tillsammans med såväl medarbetare som förtroendevalda, säger Bengt-Arne Persson.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Uppdaterad: