Hässleholms kommun

Uppleva och göra

Delar av Finjasjöleden under vatten

På grund av det höga vattenståndet i våra marker är Alsumpspången och Slingra Dig invid Finjasjöns norra delar översvämmade och därmed inte framkomliga. Finjasjöledens övriga sträckor är mjuka och leriga, så välj gärna vandringsleder en bit ifrån sjöar, bäckar och andra vattendrag.

Rejält blött i skog och mark

Det är generellt sett mycket blött i våra marker just nu. På Hovdala Vandringscentrum är det mjuka och leriga stigar längs Finjasjöleden och bitvis svårt att ta sig fram. Främst de norra delarna av området längs Alslingan och stigen ner till fågelplattformen Slingra Dig ligger under vatten. Gå omvägen inom Finja by enligt anvisningar på kartan nedan.

Välj gärna vandringsleder på högre höjd och sträckor som går en bit från sjöar och vattendrag. Delar av Höjdarnas höjdarled och Jakten på Gullspira som sträcker sig längs åsarna väster och öster om Hovdala slott torde därför vara hyfsat framkomliga.

Viktigt att tänka på

Tänk på att inte skada marken som är extra känslig nu när det är lerigt och blött. Detta gäller speciellt mjuka stigar, ängsmarker och liknande. Ta det försiktigt så att du inte halkar på spänger, stättor och liknande. Använd rejäla kängor eller stövlar, med grova sulor, på dig!

Välkommen ut och njut av naturen i Hässleholm!

Beskrivning avstängd led norra delen av Finjasjön

Avstängd led och hänvisning inom Finja by vid norra delen av Finjasjön.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: