Kontakta Kommunen

BG:866-3494

Kontakta Hässleholms Fritid

Väpnaregatan 13C

Viktigt att veta om bassänghygien

För många av oss är bad och simning en skön upplevelse och motionsform. Vad vi kanske inte alltid tänker på är den miljö vi utövar detta i, det vill säga badvattnet och dess kvalité.

Vi håller koll på nivåerna

Varje dag görs analyser och provtagningar av badvattnet. Bassängens botten och filter samt området omkring rengörs ofta. För att ta hand om bakterierna i badvattnet tillförs klor. Bunde n klor är klor som gjort sitt jobb och tagit hand om bakterier och det är bunde n klor som kan orsaka stickande klorlukt i simhallar. Målsättningen är att ha så låga bundna klorvärden som möjligt.

Hygienfakta

Den största faktorn som kan påverka vattenkvalitén är de mikroorganismer som varje individ tillför badvattnet. Då badbesökare inte tvättar sig innan bad eller använder underkläder under badkläderna blir det svårare för oss att hålla den vattenkvalitén som vi eftersträvar.

Åtgärder

Genom att endast använda badkläder och tvätta sig noggrant med tvål och vatten innan bad kan vi radikalt bidra till en förbättrad vattenkvalité. Dessutom slipper vi den klorlukt på kroppen efter bad som faktiskt beror på att man inte var tillräckligt ren innan man gick i bassängen.

• Duscha och tvätta hela kroppen med tvål utan badkläder.
  • Skölj ur håret och avlägsna allt smink.
  • Använd rena badkläder och inte underkläder eller bomullskläder.
  • Tvätta fötterna innan du går in i badanläggningen om du endast ska följa ditt barn från kanten.

Vad vinner vi?

Tillsammans vinner vi en mycket trevligare och angenämare badupplevelse med fräschare vatten samt minimerad risk för hud och ögonirritationer och på köpet en minskad klorlukt. Vi vinner också varandras respekt eftersom vi ju faktiskt delar vatten med varandra . En minskad klorförbrukning är också mycket positivt ur en miljöaspekt men även för personalens arbetsmiljö.

Vi önskar dig en angenäm badupplevelse!

För mer information kontakta:

Hässleholms Fritid, Henrik Samevik,
Avdelningschef Tel 0451 -26 82 06