Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Hässleholms kommun

Tekniska förvaltningen

Besöksadress

Norra Kringelvägen 42
Hässleholm

Telefon: 0451-26 83 02

 

 

Postadress

Hässleholms kommun

Stadshuset
281 80 Hässleholm

Skicka meddelande till

Cykla mera!

  • Ingen giltig användare vald.

Har du som de flesta andra ambitionen att leva ett sundare och mer aktivt liv? Kör du idag bil, men funderar på att börja cykelpendla? Provcykla din väg till jobbet - kanske en frisk cykeltur på helgen? Se till att ha gott om tid så kan du hitta din takt utan att stressa. Planera hur du ska fräscha upp dig när du kommit fram. Känns det lite långt? Mjukstarta genom att bara cykla ena vägen och ta tillbakavägen en annan dag.


Varför satsa på cykel?

Hälften av alla bilresor är kortare än fem kilometer. Det har stor betydelse för miljön om vi kan ersätta en del av dem med att cykla eller gå, eftersom bensinförbrukningen och koldioxidutsläppen är 35 procent högre de första fem kilometrarna av en bilresa. Under de första tre kilometrarna av en resa är bilens utsläpp av avgaser 50-60 gånger högre per kilometer.


Du kan också förbättra din hälsa genom att cykla eller gå istället för att åka bil. En i stort sett inaktiv person i medelåldern halverar risken för hjärt- och kärlsjukdomar genom att cykla fem kilometer om dagen. Dessutom ökar kroppens förbränning. Läs gärna trafikverkets broschyr om att "Gå och cykla för bättre hälsa"länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kan vi föra över en del av bilresorna till cykel så vinner vi också minskat slitage och mindre trängsel på vägarna, minskat behov av parkeringsplatser, en trevligare miljö och i längden en trafiksäkrare kommun.

 

Cykla mera!

Upplev Göingebygden från cykelsadeln och ta dig fram i egen takt. Skånespåretlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster med drygt 80 mil vackra cykelleder går delvis genom Göinge. Cykelkartor för norra och södra Skåne finns att köpa på turistbyrån.

 

Cykla MTB på Hovdala

I skogarna runt Hovdala Naturområde går en fin MTB-bana på drygt 37 kilometer i en fantastisk terräng som bland utövarna anses vara den bästa i Sverige. I Mölleröd finns en bana på drygt 7 kilometer. Karta över banorna finns på Hässleholms turistbyrå och Hovdala slott.


Vill du komma i kontakt med en lokal cykelklubb kan du läsa mer på Hässleholms cykelklubbs hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterades 2017-02-09 av Annika Birgersson

Navigera vidare:

Kontakt

Hässleholms kommun
Stadshuset
281 80 Hässleholm
Besöksadress och öppettider

Växel: 0451-26 70 00
Org.nr: 212000-0985
Kontakta kommunen

Sociala medier

Twitter
Facebook
Instagram
Youtube