Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Räddningstjänsten

Postadress                                           

Hässleholms kommun

Räddningstjänsten

281 80 Hässleholm

 

Besöksadress

Kommendörsgatan

Hässleholm


Telefon: 0451‑26 80 22 / 0451‑26 80 33

Organisationsnr: 212000-0985


Tf chef olycksförebyggande verksamhet

Tobias Ullmark

Telefon: 0451-26 80 41

Skicka meddelande till

Elda

Att sitta och umgås runt en sprakande brasa med familj och vänner är alltid trevligt. Men oavsett om det är en lägereld du tänder eller bara eldar löv i trädgården så finns det en del saker du måste ta hänsyn till! 

Eldningsförbud

Även om det nyligen regnat kan det vara så att eldningsförbud fortfarande råder. Detta är inte för att vi inte uppdaterar ofta nog utan för att marken kan de fortfarande vara för torr för att kunna ta upp vätska. Kontrollera därför kommunens hemsida eller SMHIs brandriskprognoslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster först!

 

Tänk på underlaget

Försök hitta en hårdgjord, t.ex. grus eller sandmark. Undvik klippor eller liknande då dessa kan krackelera p.g.a. värmepåverkan.

Gräv ner eller lägg stenar runt brasan för att minska risken för spridning. Detta fungerar även som en avskilijande vägg så man inte, av misstag, lägger saker för nära elden.
Ha även tillräckligt med vatten nära till hands!

 

Var noga med släckningen

När det är dags för att släcka så är det viktigt att de blir gjort ordentligt. Glöder kan ligga kvar länge och blossa upp igen när ni lämnat platsen. Dessutom plockas glöden lätt upp av vinden som kan enkelt sprida branden.

Bäst är ifall ni låter elden brinna ut och sen släcker. Lägg på riktigt med vatten och stanna kvar minst 10 min efter det är helt släckt.

 

Skulle olyckan vara framme så når du räddningstjänsten via nödnumret 112. Förklara lugnt och sansat vad som händer samt vart du befinner dig.

Sidan uppdaterades 2017-04-05 av Joel Johansson

  • Ingen giltig användare vald.

Kontakt

Hässleholms kommun
Stadshuset
281 80 Hässleholm
Besöksadress och öppettider

Växel: 0451-26 70 00
Org.nr: 212000-0985
Kontakta kommunen

Sociala medier

Twitter
Facebook
Instagram
Youtube