Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Socialförvaltningen

Postadress:

Hässleholms kommun

Socialförvaltningen

281 80 Hässleholm

Besöksadress:

Tingshusgatan 1länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

281 31 Hässleholm

Telefon vx:

0451-26 70 00

Telefon reception:

0451-26 87 22 eller 0451-26 87 00

Verksamhetsområde Barn och familj

Verksamhetschef

Marie Olsson Taxén

Telefon: 0451-26 87 00


Skicka ett meddelande till:

Problem hemma

  • Ingen giltig användare vald.

Har du det jobbigt hemma? Det kan kännas svårt att prata med dina föräldrar om det. Då finns det andra vuxna som du kan prata med och som kan hjälpa dig och även dina föräldrar. Du och alla andra barn och ungdomar har rätt till kärlek, omvårdnad och att bli respekterad. Nedan hittar du kort information och länkar till verksamheter dit du kan vända sig både som barn, ungdom och förälder för att få stöd och hjälp.

Verksamheter dit du kan vända dig


Mottagningsenheten

Mottagningsenheten tar emot ansökningar och anmälningar gällande barn och unga som riskerar att fara illa. Klicka på nedanstående länk för att läsa mer om vilka insatser och vilket stöd som finns, samt hitta kontaktuppgifter.


Mer information om Mottagningsenheten

Elevhälsan

Din elevhälsa arbetar för att stötta och hjälpa dig på bästa sätt. Alla barn och unga har rätt till stöd och hjälp av personalen på sin skola. De finns där för att kunna svara på dina tankar och frågor. Prata med din mentor om du behöver hjälp. Det går också bra att gå direkt till kuratorn eller skolsköterskan på din skola. Om du klickar på länkarna nedan får du kontaktuppgifter till skolsköterskan och kuratorn på din skola.

Elevhälsan

Våra grundskolor

Våra gymnasieskolor

Stöd till barn och elever


Familjens hus

Är du förälder och behöver stöd i din familjesituation? Familjens hus är en mötesplats för familjer och föräldrar. Här finns samlat barnmorskemottagning, barnhälsovård, öppen förskola, social rådgivning samt olika former av föräldragrupper och tematräffar. Klicka på länken för mer information om Familjens hus.


Mer information om Familjens hus


Barn- och ungdomssupporten

Barn- och ungdomssupporten erbjuder stöd i form av familjebehandling och föräldrakurser. Familjebehandling är en möjlighet för barnfamiljer att hitta vägar till bättre relationer. Hos oss arbetar fältsekreterare, sociala rådgivare och familjebehandlare.    


Föräldrakurser erbjuds kostnadsfritt där man kan få verktyg att hantera de svårigheter som uppkommer kring föräldraskapet. Där träffas man i grupp och får möjlighet att dela med sig av sina erfarenheter, om man så önskar. Mer information om vilket stöd du kan få och kontaktuppgifter hittar du på hemsidan.


Mer information om Barn- och ungdomssupporten

Ungdomsmottagningen Hässleholm

Du är välkommen att höra av dig till ungdomsmottagningen från att du är 12 år till och med den dagen du fyller 23 år. Det är gratis att besöka ungdomsmottagningen och de som arbetar där har tystnadsplikt.


Mer information om Ungdomsmottagningen Hässleholmlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Sidan uppdaterades 2017-08-09 av Göran Rignell

Kontakt

Hässleholms kommun
Stadshuset
281 80 Hässleholm
Besöksadress och öppettider

Växel: 0451-26 70 00
Org.nr: 212000-0985
Kontakta kommunen

Sociala medier

Twitter
Facebook
Instagram
Youtube