Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakta kommunen

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
281 80 Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00


Anhörigstrateg

Stina Lindén
Telefon 0451-26 87 36

Frivilligsamordnare/Anhörigkonsulent
Gunilla Andersson
Telefon 0451-26 87 37

Skicka meddelande till

Anhörigforum 2017

I år provar vi ett nytt koncept - Anhörigforum på olika platser under hela året. Vi kommer att informera och göra arrangemang under hela 2017, ofta i samverkan med andra. Klicka på de gula rubrikerna under bilden nedan för att få reda på mer.

 

I januari - februari påbörjar vi en informationsturné till våra bibliotek. Anhörstrateg och demenssjuksköterska besöker biblioken och finns tillgängliga för frågor och funderingar. Turnén fortsätter under våren, med besök i Bjärnum och Tyringe i maj.

 

I mars-maj arrangeras tre olika föreläsningar med fokus på missbruk och bland annat på den viktiga insats som arbetsgivare kan göra för anställda.

 

I september startar olika former av anhörigträffar och anhörigcirklar, i samarbete med Röda Korset och med Demensföreningen.

 

I november arrangerar vi en öppen föreställning med Eric Löwenthal, i samarbete med Östra Göinge kommuns anhörigstöd.

 

Klicka på de gula flikarna nedan för mer info.

 

Vid de olika arrangemangen medverkar personal från Hässleholms kommun som svarar på frågor om anhörigstöd och informerar om t.ex. Anhörigrådets föreningar och deras stöd till anhöriga, samt En bra plats, anhörigstöd på nätet.

 

OBS! Alla arrangemang är inte bokade ännu. Titta in här efterhand så ser du vad som planeras framöver.

Anhörigforum 2015 - temadag om barn som anhöriga

I höst arrangerar Hässleholms kommuns anhörigstöd cirklar och träffar för anhöriga. Läs mer om dem under den gula fliken till höger, som handlar om anhörigträffar och anhörigcirkel.

I Faderns, Sonens och Försäkringskassans namn är Eric Löwenthals föreställning om hur det är att vara far till en son med utvecklingsstörning. Ett allvarligt ämne, presenterat med värme och humor. Länk till anmälan finns från och med 1 september, under fliken till höger, med samma namn som föreställningen.

Den 16 mars och den 18 maj inbjuder vi till samtalskvällar om missbruk. Blå Salongen i Hässleholm Kulturhus kl. 18.30.
Fri entré

Arrangeras i samarbete med Jobba Med Missbruk.


Läs mer härPDF (pdf, 154.6 kB)

Välkommen till en halvdagsutbildning för dig som i ditt arbete eller ditt uppdrag eller i din förening, har ansvar för personal, verksamhetsutveckling och arbetsmiljö. Även arbetsgivare kan räknas som anhöriga, med sitt sociala ansvar för sin personal.

Utbildningen hålls av Mikael Lund och Daniel Hansen och arrangeras av Jobba Med Missbruk i samarbete med Hässleholms kommuns anhörigstöd.

Plats: Norra Station, Hässleholm
Adress: Norra Stationsgatan 8A, Hässleholm
Datum: 6 april

Tid: 13.00-16.30 

Anmäl dig via länken härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Deltagandet kostar 350 kr och inkluderar eftermiddagskaffe. 

Är du anställd hos Hässleholms kommun eller företrädare för föreningar i Hässleholms kommun anmäler du dig via länken för att försäkra dig om en plats, men du deltar kostnadsfritt.


Mikael Lund är med sina 20 års erfarenhet av behandling en av Sveriges främsta experter på beroende, medberoende och tillfrisknande. Han föreläser, håller grupper och utbildar. Mikael är VD för Human Gardening och har startat flera behandlingar både i Sverige och utom-lands. Han har även medverkat som terapeut i TV-programmet Lyxfällan och föreläser ofta på kommuner och företag, och har även föreläst på Karolinska Institutet.


Daniel Hansen är ordförande för facket Seko på Brevterminalen i Malmö och sitter i Seko:s styrelse för Posten. Han arbetar idag heltid fackligt, men för några år sedan såg hans liv helt annorlunda ut. En dag blev han inkallad och hans missbruk konfronterades. Den dagen blev en vändpunkt i hans liv. Idag är han nykter, drogfri och föreläser regelbundet för chefer och personal. Daniels historia är en resa ut ur missbruket, och om vilket stöd arbetsgivaren var för honom.


Johan Lindman föreläser om hur man kan bemöta missbruk inom arbets- och föreningsliv. Han använder sin egna erfarenheter från missbruk för att stödja och hjälpa andra i sitt yrkesverksamma liv. Under våren har han två kvällar "Samtal om missbruk" i Hässleholm, den 16 mars och den 18 maj. Läs mer härPDF (pdf, 154.6 kB)

Hässleholms kommuns anhörigstöd presenteras den 3 maj i Västerkyrkan i Hässleholm, kl. 14.00.

 

Samarrangemang med Västerkyrkan

 

Fika serveras

Anhörigstöd - informationsmöten på våra bibliotek

 

Med början i Vittsjö och Vinslöv informerar Hässleholms kommuns demenssjuksköterska Marie Vilhelmsson och anhörigstrateg Stina Lindén om Hässleholms kommuns stöd till anhöriga. Titta in med dina frågor!

 

Läs om besöket i Vittsjö:

Vittsjö-Bjärnums hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Träffarna fortsätter under hela året till Bjärnum, Hästveda, Sösdala, Tyringe och Hässleholm. Anslag om tider och platser kommer att finnas här på hemsidan och på respektive bibliotek.

 

Vittsjö Bibliotek 26 januari kl. 15-17

Vittsjö Bibliotek 27 januari kl. 10-12

Vinslövs Bibliotek 1 februari kl. 10-13

Vinslövs Bibliotek 2 februari kl. 14-17

Tyringe Bibliotek 22 maj kl. 16-19

Bjärnum Bibliotek 23 maj kl. 16-19

Sidan uppdaterades 2017-08-21 av Stina Lindén

Navigera vidare:

Kontakt

Hässleholms kommun
Stadshuset
281 80 Hässleholm
Besöksadress och öppettider

Växel: 0451-26 70 00
Org.nr: 212000-0985
Kontakta kommunen

Sociala medier

Twitter
Facebook
Instagram
Youtube