Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Senast publicerad 2017-08-21 av Emma Ragnarsson

Dialogträff i Tyringe

Trafik och tillgänglighet, byggande och befolkningsutveckling är några teman när kommunens politiker och tjänstemän besöker Tyringe onsdagen den 23 augusti. Tyringeborna hälsas välkomna till Tyringe skola för att samtala om aktuella frågor på orten. Först på dagordningen står en rundvandring med start klockan 17.00.

Hej Tyringe

Medborgardialog är inget nytt påfund. Samtal mellan kommunens politiker och medborgare pågår ständigt, men det inte alltid lätt att komma i kontakt med beslutsfattarna.


- Vi vill göra det enklare för medborgarna att vara med och påverka kommunens utveckling. Under året genomför vi därför en dialogresa till kommunens större tätorter för att ta del av invånarnas synpunkter och idéer, säger kommunstyrelsens ordförande Pär Palmgren (M).

 

Programpunkter i Tyringe

17.00 - 18.00 Rundvandring med samling utanför skolexpeditionen vid Tyringe skola

18.00 - 19.00 Informationspass i aulan på Tyringe skola

19.00 - 20.00 Mingel och samtal


Rundvandring

Kvällen startar klockan 17.00 med en rundvandring med samling utanför skolexpeditionen vid Tyringe skola.

 

- Vi vet att det finns många frågor och åsikter kring den fysiska miljön, därför inleds varje dialogmöte med en rundvandring för att lyfta aktuella frågor om exempelvis trygghet och tillgänglighet, berättar Cecilia Müllern-Aspegren, projektledare för dialogresan.

Foto på tjänsteman som pratar med två Vittsjöbor under våren diaglogträff i Vittsjö.

Dialogresan inleddes med ett stopp i Vittsjö under våren 2017 där bland annat Robert Samuelsson från stadsbyggnadskontoret var på plats för att svara på frågor. Foto: Hässleholms kommun

Mingla och ställ frågor

Efter rundvandringen följer ett informationspass klockan 18.00 med talare från olika verksamhetområden. Kvällen avslutas sen med mingel mellan klockan 19.00-20.00, där Tyringeborna har möjlighet att ställa frågor vid mindre dialogbord utifrån olika teman.


Under hösten fortsätter dialogresan till Bjärnum (14 september), Sösdala (21 september) och Hästveda (5 oktober) och Vinslöv (16 oktober).

  

Välkommen!

Navigera vidare:

Kontakt

Hässleholms kommun
Stadshuset
281 80 Hässleholm
Besöksadress och öppettider

Växel: 0451-26 70 00
Org.nr: 212000-0985
Kontakta kommunen

Sociala medier

Twitter
Facebook
Instagram
Youtube