Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Senast publicerad 2016-05-09 av Lina Holmberg

Sugen på att börja cykelpendla?

Har du som de flesta andra ambitionen att leva ett sundare och mer aktivt liv? Kör du idag bil, men funderar på att börja cykelpendla? Provcykla din väg till jobbet - kanske en frisk cykeltur på helgen? Se till att ha gott om tid så kan du hitta din takt utan att stressa. Planera hur du ska fräscha upp dig när du kommit fram. Känns det lite långt? Mjukstarta genom att bara cykla ena vägen och ta tillbakavägen en annan dag.

Illustration från projektet "Pendla med cykel"

Att ta cykeln är snabbare än du tror. Att cykla 10 km tar cirka 30 minuter. Du kör enkelt förbi när bilarna står i kö och genaste vägen är oftast en cykelväg. Du behöver för det mesta inte leta efter en parkeringsplats och parkeringen är oftast gratis. Och så behöver du inte lägga tid på att gå på gymmet. Du sparar både tid och pengar!

 

Kampanjen Pendla med cykel genomförs under våren och försommaren 2016 tillsammans med kommunerna Kristianstad, Malmö, Lund, Staffanstorp, Eslöv, Lomma, Burlöv, Vellinge, Helsingborg, Ängelholm, Höganäs med stöd av Trafikverket och Region Skåne. Syftet är att tillsammans främja den hållbara pendlingen både mellan kommuner och inom kommunen. Förhoppningen är att fler ska upptäcka möjligheterna med att cykla till jobbet, även om det är lite längre sträckor. Till utvalda områden i Hässleholms kommun kommer det skickas en kartbroschyr med markerade cykelstråk, tips och information.

 

Gratis cykelhjälmar

Var smart och skydda huvudet! Under måndag- tisdag vecka 19 delar Hässleholms kommun ut gratis cykelhjälmar på några cykelstråk i Hässleholms stad. Cyklisterna får även möjlighet att fylla i en enkät om Hässleholms cykelvägnät.

 

Tävlingen

Vill du ha medvind jämt? Tävla och vinn en elcykel! Det räcker med att berätta hur en elcykel skulle få dig att välja bort bilen. Läs mer på www.pendlamedcykel.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Navigera vidare:

Kontakt

Hässleholms kommun
Stadshuset
281 80 Hässleholm
Besöksadress och öppettider

Växel: 0451-26 70 00
Org.nr: 212000-0985
Kontakta kommunen

Sociala medier

Twitter
Facebook
Instagram
Youtube