Logotyp

I Hässleholms kommun har vi vårt kommunvapen som logotyp. Det föreställer korsande järnvägsspår och fyra knippen hasselnötter. Kronan på vapnet visar att Hässleholm hade stadsrättigheter före den stora kommunreformen 1974. Hässleholm blev stad 1914.

Hässleholms kommuns logotyp

Du får aldrig använda kommunens logotyp i kommersiellt syfte. Kommunens logotyp använder vi endast när kommunen är avsändare.

Byråer och andra som producerar informationsmaterial åt våra kommunala förvaltningar och bolag kan ladda ner kommunens logotyp i olika varianter på sidan Logotyp.

Högerklicka på länken under bilden på den fil du vill ha och välj "Spara länk som". Samtliga filer i länkarna är i EPS-format.

För material som ska gå till tryck rekommenderas logotypen i EPS-format. Vill du i stället använda bilden i JPG-format kan du högerklicka på bilden och välja "Spara bild som".

Vapnet + Hässleholms kommun = logotypen

Det heraldiska vapnet i kombination med texten Hässleholms kommun utgör logotypen. Logotypen finns i två grundvarianter – centrerad och vänsterställd. Vapnet används också utan texten Hässleholms kommun, men fungerar då enbart som ett dekorelement. I kommunens grafiska profil finns regler för hur vi använder vår logotyp.

Hässleholms kommun logotyp
Hässleholms kommun logotyp centrerad svartvit.
Hässleholms kommuns logotyp vänsterställd färg
Hässleholms kommuns logotyp vänsterställd svartvit

Logotypen med kommunvapen föreställer korsande järnvägsspår och fyra knippen hasselnötter.
Kommunens logotyp med kommunvapnet i svartvitt.

Sidan uppdaterades 2016-09-06 av Lina Holmberg