Europa Direkt

Europaforum 2015

Senast publicerad 2015-05-29 av Ludvig Einarsson

Programsläpp för Europaforum

Den 1 juni släpps det fullständiga programmet för årets upplaga av Europaforum Hässleholm, men redan nu kan du få en smygtitt på en del av programpunkterna.

Den 17-27 augusti står Hässleholm åter i centrum för den europeiska debatten. Då samlas politiker, sakkunniga, opinionsbildare och allmänhet vid Europaforum Hässleholm – Sveriges ledande mötesplats för aktuella Europafrågor.

I år riktas fokus på Polen, ett land med stort inflytande i den Europeiska unionen. Polen har genom hela krisen haft ekonomisk tillväxt. Polen är även granne med Ukraina – hur påverkar det Europas säkerhetsläge? Den nye rådspresidenten, Donald Tusk, kommer dessutom från Polen.

Bland de medverkande i årets upplaga av Europaforum återfinns Kjell Albin Abrahamson, utrikeskorrespondent och Polen-kännare; Katarina Areskoug, chef för EU-kommissionens representation i Sverige; Birgitta Ohlsson (FP), f.d. EU-minister samt Pierre Schellekens, EU-kommissionen (kabinett Cañete).

Fullständigt program och anmälan till Europaforum Hässleholm 2015 släpps den 1 juni, men redan nu kan du se ett utdrag ur programmet härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Håll utkik på hemsidanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för de senaste uppdateringarna!