Europa Direkt

EU Sustainable Energy Week

Senast publicerad 2015-04-29 av Ludvig Einarsson

En hållbar dag inviger EUSEW

För tredje året i rad arrangerar Wanås Konst tillsammans med Europa Direkt "En hållbar dag" som en del av EU Sustainable Energy Week.

Energiveckan, som genomförs på olika platser runt om i Europa, belyser hur man kan leva mer hållbart. Huvudsyftet är att inspirera besökarna att leva mer hållbart och att gynna den lokala marknaden. Av den anledningen arrangeras "En hållbar dag" på Wanås som i år kommer att äga rum

den 22 juni, kl. 11-17.

Temat för dagen är hållbarhet i relation till kemikaliesamhället. I vår vardag omgärdas vi av osynliga kemikalier som på olika sätt kan vara skadliga för oss.  Med handfasta och konkreta råd från experter kan vi bli tryggare konsumenter och tillämpa det som passar bäst i vår vardag.

Dagen kommer att bjuda på inspirerande föreläsningar, gårdsvisning, naturworkshop för hela familjen, skånskt mathantverk, frö- och plant-swapping, och ko-kroki m.m. Det kommer också att finnas möjlighet att som privatperson eller entreprenör få råd om hur du kan söka EU-finansiering för olika projekt som rör hållbarhet eller landsbygdsutveckling.

Besök Wanås Konsts hemsida för uppdateringar av programlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vill du vara med som informatör?

Kontakta oss på Europa Direkt, europadirekt@hassleholm.se