Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Arbetsmarknadsenheten

Besöksadress

Arbetsmarknadsenheten

Kasernvägen 2
281 35 Hässleholm 


Telefon: 0451- 26 70 52


Skicka meddelande till

Feriearbete

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Feriearbete 2018

 

Nu är det dags att söka kommunens feriearbete inför sommaren 2018!

 

I år är det du som är född -02 eller -01 som kan söka feriearbete inom kommunen. Ansökningesperioden är nu öppen och stänger söndagen den 4:e mars. Läs mer om hur du ansöker längre ner under "Ansökan och urval".

 

Testa på att jobba inom någon av kommunens förvaltningar, t.ex. äldreomsorg, fritids, barnomsorg eller vaktmästeri under 2 veckor i sommar. Du arbetar 4 timmar om dagen och lönen är 65 kr per timme. Följande tidsperioder finns att välja mellan:

 

25/6 - 6/7
16/7 – 27/7
6/8 – 17/8

Feriearbete för ungdomar

Foto: Ann-Louise Ebbesson

Hässleholms kommun fortsätter att satsa stort på ungdomar, och i år kommer vi kunna erbjuda minst 230 ungdomar ett feriearbete!

 

Syftet med satsningen på feriearbete är att ge ungdomar en introduktion i arbetslivet och en erfarenhet som kan underlätta framtida yrkesval. För Hässleholms kommun innebär det en möjlighet att presentera sin verksamhet och väcka intresset hos ungdomar att så småningom välja att arbeta inom den kommunala verksamheten.

 

Gatumusikant

En möjlighet för dig som spelar ett instrument eller sjunger, är att söka feriearbete som gatumusikant. Du får då betalt för att uppträda på Hässleholms gator och torg under två veckor i sommar. Lönen är 65 kr per timme och det är Kulturskolan i Hässleholm som arrangerar insatsen.

 

Sommarlovsentreprenör

Precis som förra året finns även möjligheten att testa på att driva eget företag under sommaren genom att bli sommarlovsentreprenör! Du får ett startkapital på 2000 kronor samt handledning och rådgivning från erfarna handledare. Läs mer om vad det innebär att vara sommarlovsentreprenör här: www.hassleholm.se/sommarlovsentreprenorlänk till annan webbplats

 

Ansökan och urval

Annonserna för feriearbete hittar du här: www.hassleholm.se/jobblänk till annan webbplats

 

Du kan också trycka på länkarna nedan för att komma direkt till annonserna:

Feriearbete i Hässleholms kommun 2018länk till annan webbplats

Gatumusikantlänk till annan webbplats

Sommarlovsentreprenörlänk till annan webbplats

 

Det går bra att söka mer än ett alternativ!

 

Senast söndagen den 4 mars ska din ansökan ha kommit in. Efter ansökningstidens slut kommer ansökningarna gås igenom och besked kommer att skickas ut per mail i mitten av april. Därför är det viktigt att ange en fungerande e-postadress som du kontrollerar regelbundet!

 

Krav för att söka till de kommunala platserna är att du är född -02 eller -01, är mantalsskriven i Hässleholms kommun och inte jobbar hos någon annan arbetsgivare under sommaren. De som är födda -02 kommer att prioriteras. Lottning sker om fler än 230 personer ansöker om platserna.

 

Introduktionsdag

Alla som får ett feriejobb inom kommunen kommer att bli inbjudna till en obligatorisk introduktionsdag den 18:e juni, där du får information om vad det innebär att jobba i kommunen, vad man ska tänka på när man är ny i arbetslivet, krav och rättigheter, praktiska rutiner kring ditt feriearbete, med mera.

 

Bonuschansen

Målet för Hässleholms kommun är att inom två år kunna erbjuda alla sexton- och sjuttonåringar ett feriearbete. För att lyckas med målsättningen behövs hjälp från andra arbetsgivare, utanför kommunens förvaltningar. Förra året förmedlade kommunen ett antal sommarjobb hos privata arbetsgivare och vi hoppas kunna förmedla ännu fler i år. Möjligheten att söka dessa jobb kommer enbart erbjudas till de som är födda -01.

 

Mer information om Bonuschansen och hur du söker dessa platser kommer senare under våren!

Sidan uppdaterades 2018-02-15 av Malin Elfgren

Navigera vidare:

Kontakt

Hässleholms kommun
Stadshuset
281 80 Hässleholm
Besöksadress och öppettider

Växel: 0451-26 70 00
Org.nr: 212000-0985
Kontakta kommunen

Sociala medier

Twitter
Facebook
Instagram
Youtube