2014-04-21
Europa Direkt

Europa Direkt Hässleholm

När du vill veta mer om EU - vänd dig till Europa Direkt i Hässleholm

Vad är Europa Direkt?

Europa Direkt är ett informationsnätverk som drivs av EU-kommissionen tillsammans med lokala och regionala aktörer i EU:s medlemsländer. Det finns cirka 500 Europa Direkt-kontor runt om i Europa med syfte att sprida information om EU och främja den lokala och regionala debatten kring EU. I Sverige finns det 20 Europa Direkt-kontor.

Vad kan Europa Direkt Hässleholm hjälpa mig med?

Till oss kan du vända dig till om du har frågor och vill veta mer om EU. Vi hjälper till att svara på dina frågor, söka information och tillhandahåller gratis informationsmaterial om aktuella Europafrågor. Vi kan också hjälpa dig när du vill komma i kontakt med EU:s institutioner eller föra fram dina åsikter om EU-samarbetet. Varje månad skickar vi ut ett nyhetsbrev med EU-aktuella nyheter och våra aktiviteter. För att prenumerera på nyhetsbrevet, skicka ett mejl till europadirekt@hassleholm.se eller anmäl dig på vår webb.

Föreläsningar och debatter

Europa Direkt Hässleholm anordnar debatter, föreläsningar, seminarier och utbildningar om aktuella EU-frågor. Vill du att vi kommer ut till din skola, förening eller organisation och föreläser om EU? Eller vill du anordna ett evenemang med EU-anknytning tillsammans med oss? Tveka inte att höra av dig till oss, vi samarbetar gärna med olika aktörer!

För vem?

Europa Direkt Hässleholm är till för alla invånare i nordöstra Skåne, vilket innefattar kommunerna Bromölla, Hässleholm, Hörby, Höör, Kristianstad, Osby, Perstorp samt Östra Göinge. Vi vänder oss särskilt till dig som är ung eller arbetar med ungdomar.
 


Bild

Forma din framtid!

Den 8 maj anordnas en politisk debatt för unga på Mötesplats Ljungdala i Hässleholm.
Debatten är särskilt riktad mot unga och ungas frågor står i fokus. Kvällens höjdpunkt blir när politiker från Kommunfullmäktiges samtliga partier deltar i en debatt. Europa Direkt deltar med valprojektet "Jag Röstar!" och föreläser på temat EP-valet.

Varmt välkomna!

Extern länk:
Läs mer
Bild

Praktikant VT14

Under VT14 praktiserar Doreen Mattsson hos Europa Direkt och EU-kontor Skåne Nordost. Doreen studerar Globala studier med inriktning Fred och Utveckling på Linnéuniversitetet i Växjö.
Under sin praktik har Doreen bland annat varit med under EU-kontor Skåne Nordosts EU-projektanalysprocessen i kommunerna, arbetat med omvärldsbevakning och uppdatering av de nya programmen. Hon har även hjälpt till vid vårt största arrangemang Europaforum Hässleholm och i genomförandet av valprojektet "Jag Röstar! Ökad Valdeltagande i östra Skåne".
Bild

Lyckad utbildningskväll för demokratiambassadörer

Under tisdagen genomfördes en utbildningskväll för blivande demokratiambassadörer i projektet "Jag Röstar!".
Projektet "Jag Röstar!" syftar till att öka valdeltagandet bland förstagångsväljare och utrikesfödda i 12 st ostskånska kommuner. Inom projektet genomförs en rad olika aktiviteter där utbildning av demokratiambassadörer utgör en av de allra viktigaste. Det är nu dags för dessa ambassadörer att resa ut i våra kommuner för att engagera fler att rösta. Innan dessa ambassadörer gav sig ut fick de ta del av information om demokrati, de allmänna valen och EU-valet under utbildningskvällen som igår ägde rum i Europa Direkts lokaler på Norra Station.
« Föregående  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46  Nästa »

 

Kontakta oss

Besöksadress: Norra Stationsgatan 8B, 281 48 Hässleholm

E-post: europadirekt@hassleholm.se

Telefon: 0451 - 26 71 55

Öppetider:

Måndag - Torsdag 9.00 - 14.00  

Ring eller maila innan om du vill boka in ett möte.

Personal
Ludvig Einarsson 0721 - 99 68 50 

Genvägar
Följ Europa Direkt i Skåne på Facebook

 

 

Europaforum Hässleholm

 

Ditt Europa
 
Vill du som EU-medborgare arbeta eller studera i ett annat EU-land, eller ska ditt företag flytta till eller öppna en ny filial i ett annat
medlemsland inom EU? Portalen Ditt Europa ger privatpersoner och företag den praktiska information som behövs.
 
| Hässleholms kommun | Stadshuset, 281 80 Hässleholm | vx 0451-26 70 00 | organisationsnr 212000-0985 |BG 866-3494 | e-post kommunen@hassleholm.se |
EX