2015-03-04
Europa Direkt

Europa Direkt Hässleholm

När du vill veta mer om EU - vänd dig till Europa Direkt i Hässleholm

Vad är Europa Direkt?

Europa Direkt är ett informationsnätverk som drivs av EU-kommissionen tillsammans med lokala och regionala aktörer i EU:s medlemsländer. Det finns cirka 500 Europa Direkt-kontor runt om i Europa med syfte att sprida information om EU och främja den lokala och regionala debatten kring EU. I Sverige finns det 20 Europa Direkt-kontor.

Vad kan Europa Direkt Hässleholm hjälpa mig med?

Till oss kan du vända dig till om du har frågor och vill veta mer om EU. Vi hjälper till att svara på dina frågor, söka information och tillhandahåller gratis informationsmaterial om aktuella Europafrågor. Vi kan också hjälpa dig när du vill komma i kontakt med EU:s institutioner eller föra fram dina åsikter om EU-samarbetet. Varje månad skickar vi ut ett nyhetsbrev med EU-aktuella nyheter och våra aktiviteter. För att prenumerera på nyhetsbrevet, skicka ett mejl till europadirekt@hassleholm.se eller anmäl dig på vår webb.

Föreläsningar och debatter

Europa Direkt Hässleholm anordnar debatter, föreläsningar, seminarier och utbildningar om aktuella EU-frågor. Vill du att vi kommer ut till din skola, förening eller organisation och föreläser om EU? Eller vill du anordna ett evenemang med EU-anknytning tillsammans med oss? Tveka inte att höra av dig till oss, vi samarbetar gärna med olika aktörer!

För vem?

Europa Direkt Hässleholm är till för alla invånare i nordöstra Skåne, vilket innefattar kommunerna Bromölla, Hässleholm, Hörby, Höör, Kristianstad, Osby, Perstorp samt Östra Göinge. Vi vänder oss särskilt till dig som är ung eller arbetar med ungdomar.
 


Bild

Jobbmässan "Unga på väg" på Norra Station

Onsdagen den 4 mars, kl. 13-16, är du varmt välkommen att besöka vår inspirationsmässa Unga på väg! Mässan riktar sig främst till unga vuxna som är på jakt efter ett arbete till sommaren och som är intresserade av att jobba utomlands.
Dagen kommer att bestå av löpande föreläsningar i Aulan på Norra Station där arbetsgivare och Eures-rådgivare förläser om att Jobba i Norge, Nordjobb-Sommarjobba i Norden, Jobba i Security Check på Gardermoen Airport, Jobb som entertainer eller business support samt Goxplore som kombinerar jobb med resande utomlands. Parallellt kommer det även att finnas en öppen mässa i Sal 1 på Norra Station där ett större antal utställare (arbetsgivare/rekryterare från olika länder som söker sommarjobbare, CV-tips samt personer med erfarenhet) finns på plats.

Mässan arrangeras av Europa Direkt Hässleholm tillsammans med Arbetsförmedlingen Eures, European Employment Service. Kontakta gärna oss vid frågor.
Bild

Två panelsamtal i Europahuset i samband med internationella kvinnodagen

Den 6 mars är det den internationella kvinnodagen. För att uppmärksamma detta har Europahuset i Stockholm tagit initiativet till två panelsamtal där fokus är ökad jämställdhet och lika rättigheter för kvinnor.
Den första paneldiskussionen har rubriken "Världens bäst utbildade hemmafruar”, där grunden till samtalet är EU:s mål att kvinnor och män ska ha samma rätt och villkor att delta på arbetsmarknaden och i familje- och samhällslivet. Deltagare i panelen är bland annat Europaparlamentarikern Anna Maria Corazza Bildt och jämställdhetsexperten Anna Rennéus Guthrie.

Det andra samtalet, "En feministisk utvecklingspolitik”, syftar till att lyfta diskussionen kring faktumet att kvinnor inte är representerade i tillräckligt stor utsträckning i samhällslivet, politiken och på arbetsmarknaden i många länder. Men det tas konkreta initiativ på många håll för att bidra till en förändring. Några av dessa berättelser återges här. Panelen består av Lena Ag, representant för EU-kommissionens representation i Sverige och Nina Larrea, generalsekreterare för Kvinna till Kvinna, m.fl.


Extern länk:
Läs mer om seminariet och anmäl dig här
Bild

Högskolekurs i samband med Europaforum Hässleholm

Europaforum har inför årets upplaga genomgått en del förändringar. Evenemanget har förlängts med en vecka, flyttats till slutet av augusti samt anordnat en högskolekurs tillsammans med Malmö Högskola.
Kursen kommer att äga rum i Hässleholm med start den 18 augusti. Kursen heter ”Hemligheten bakom den Nordiska Modellen och framtida Europeiska utmaningar” och ges på engelska. Mer specifikt kommer kursen att beröra de historiska rötterna till, och utvecklingen av, de nordiska staternas moderna välfärdsbyggen, det nordiska samarbetets roll i denna utveckling samt de stora samhällsutmaningar som såväl den Nordiska Modellen, som det vidare europeiska samarbetet står inför i en globaliserad värld.
25 studenter kommer att antas, och det går att anmäla sig redan nu. Deadline för anmälan till kursen är den 16 mars.

Extern länk:
Läs mer om kursen och anmäl dig här

 

Kontakta oss

Besöksadress: Norra Stationsgatan 8B, 281 48 Hässleholm

E-post: europadirekt@hassleholm.se

Telefon: 0451 - 26 71 55

Öppetider:

Måndag - Torsdag 9.00 - 14.00  

Ring eller maila innan om du vill boka in ett möte.

Personal
Ludvig Einarsson 0721 - 99 68 50 

Genvägar
Följ Europa Direkt i Skåne på Facebook

 

 

Europaforum Hässleholm

 

Ditt Europa
 
Vill du som EU-medborgare arbeta eller studera i ett annat EU-land, eller ska ditt företag flytta till eller öppna en ny filial i ett annat
medlemsland inom EU? Portalen Ditt Europa ger privatpersoner och företag den praktiska information som behövs.
 
| Hässleholms kommun | Stadshuset, 281 80 Hässleholm | vx 0451-26 70 00 | organisationsnr 212000-0985 |BG 866-3494 | e-post kommunen@hassleholm.se |
EX