2014-10-23
Europa Direkt

Europa Direkt Hässleholm

När du vill veta mer om EU - vänd dig till Europa Direkt i Hässleholm

Vad är Europa Direkt?

Europa Direkt är ett informationsnätverk som drivs av EU-kommissionen tillsammans med lokala och regionala aktörer i EU:s medlemsländer. Det finns cirka 500 Europa Direkt-kontor runt om i Europa med syfte att sprida information om EU och främja den lokala och regionala debatten kring EU. I Sverige finns det 20 Europa Direkt-kontor.

Vad kan Europa Direkt Hässleholm hjälpa mig med?

Till oss kan du vända dig till om du har frågor och vill veta mer om EU. Vi hjälper till att svara på dina frågor, söka information och tillhandahåller gratis informationsmaterial om aktuella Europafrågor. Vi kan också hjälpa dig när du vill komma i kontakt med EU:s institutioner eller föra fram dina åsikter om EU-samarbetet. Varje månad skickar vi ut ett nyhetsbrev med EU-aktuella nyheter och våra aktiviteter. För att prenumerera på nyhetsbrevet, skicka ett mejl till europadirekt@hassleholm.se eller anmäl dig på vår webb.

Föreläsningar och debatter

Europa Direkt Hässleholm anordnar debatter, föreläsningar, seminarier och utbildningar om aktuella EU-frågor. Vill du att vi kommer ut till din skola, förening eller organisation och föreläser om EU? Eller vill du anordna ett evenemang med EU-anknytning tillsammans med oss? Tveka inte att höra av dig till oss, vi samarbetar gärna med olika aktörer!

För vem?

Europa Direkt Hässleholm är till för alla invånare i nordöstra Skåne, vilket innefattar kommunerna Bromölla, Hässleholm, Hörby, Höör, Kristianstad, Osby, Perstorp samt Östra Göinge. Vi vänder oss särskilt till dig som är ung eller arbetar med ungdomar.
 


Bild

Praktik våren 2015

EU-kontor Skåne Nordost och Europa Direkt erbjuder varje termin praktik till en student på eftergymnasial utbildning med inriktning mot EU.
Praktiken är på heltid och delas mellan de båda kontoren. Som praktikant får du delta i det dagliga arbetet och bland annat:

delta i projektrådgivning
delta i pågående projekt
omvärldsbevakning
hjälpa till att arrangera föreläsningar
hjälpa till att bedriva ett aktivt arbete mot allmänheten för att väcka EU-intresse och uppmuntra till debatt om EU-frågor
eventuellt ta ansvar för mindre projekt.
ta fram nyhetsbrev
uppdatera hemsida, facebook och twitter

Det är även möjligt att praktikanten har en uppgift med sig från sin utbildning, exempelvis ett uppsatsarbete.

Den som ska praktisera hos oss bör självklart vara intresserad av EU/internationella frågor men bör även vara social, ta egna initiativ och klara av att arbeta självständigt. Vi ser helst att praktikperioden är på en termin. Deadline för ansökan till vårens praktik är den 10 november.

När ansökningstiden har gått ut kallar vi 3-5 personer på intervju. Besked ges till samtliga som har sökt när vi är klara med ansökningsprocessen.

Skicka personligt brev och CV till: maria.lindblad@skanenordost.seExtern länk:
Läs mer om EU-kontor Skåne Nordost
Bild

Sök projektmedel för att stärka ungas inflytande i kommuner och landsting

Just nu finns det en ansökan öppen hos Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) som handlar om att öka ungas inflytande i den kommunala och regionala politiken.
Ansökningar kan göras av kommuner och landsting. MUCF har totalt 1400 000 kr att fördela under 2014. Bidrag kommer att ges till projekt som handlar om att utveckla innovativa strategier, system och metoder för att öka ungas inflytande. Projektets längd kan vara upp till 1 år och bidragets storlek varierar beroende på projektets behov och storlek. Bidraget kan användas för täcka personal-, konferens- och möteskostnader och trycksaker med mera.

Sista ansökningsdag är den 10 november 2014 och besked kommer att ges i december.

Extern länk:
Läs mer och ansök
Bild

eTwinning

eTwinning erbjuder en gemensam plattform för skolor i Europa. Genom att delta i projekt med skolor runt om i Europa kan elever arbeta mot målen i läroplanen samtidigt som de utvecklar sin interkulturella förmåga.
All kommunikation i projekten sker digitalt på eTwinning-Portalen vilket gör det väldigt enkelt att komma igång med olika projekt. Portalen finns på 25 språk och har över 230 000 medlemmar. Plattformen använder sig av modern informations- och kommunikationsteknik (IKT) som genom att tillhandahålla rätt stöd, verktyg och tjänster gör det enkelt för skolor att bilda partnerskap inom alla ämnesområden. På portalen kan du som lärare hitta partners till olika projekt, både genom att lägga upp egna idéer och genom att bläddra bland idéer som redan har lagts upp av andra. Dessa projekt kan vara både kort- och långsiktiga.

eTwinning lanserades 2005 som en del av den Europeiska kommissionens eLearning-program och är sedan i år en del av det nya europeiska programmet för utbildning, ungdom och sport, Erasmus+. eTwinning är en perfekt inkörsport i det internationella arbetet och projekt kan med fördel byggas ut och utvecklas vidare genom andra program inom Erasmus+.


Extern länk:
Läs mer
« Föregående  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59  Nästa »

 

Kontakta oss

Besöksadress: Norra Stationsgatan 8B, 281 48 Hässleholm

E-post: europadirekt@hassleholm.se

Telefon: 0451 - 26 71 55

Öppetider:

Måndag - Torsdag 9.00 - 14.00  

Ring eller maila innan om du vill boka in ett möte.

Personal
Ludvig Einarsson 0721 - 99 68 50 

Genvägar
Följ Europa Direkt i Skåne på Facebook

 

 

Europaforum Hässleholm

 

Ditt Europa
 
Vill du som EU-medborgare arbeta eller studera i ett annat EU-land, eller ska ditt företag flytta till eller öppna en ny filial i ett annat
medlemsland inom EU? Portalen Ditt Europa ger privatpersoner och företag den praktiska information som behövs.
 
| Hässleholms kommun | Stadshuset, 281 80 Hässleholm | vx 0451-26 70 00 | organisationsnr 212000-0985 |BG 866-3494 | e-post kommunen@hassleholm.se |
EX